Doneer nu

 

Adopteer een oudere hond

 

Oudere honden vallen vaak tussen de wal en het schip. Wilt u en kunt u meer doen dan een oudere hond op afstand adopteren, overweeg dan om een van de grijze snuiten een nieuw thuis te geven.

 

Wilt u een rustige, lieve hond? Denk dat eens aan een senior! Ze worden vaak vergeten of afgedaan omdat ze minder vormbaar zouden zijn dan een jonge hond. Oudere honden kunnen echter een fantastische levensgezel zijn, bovendien is een oudere hond:

  • rustiger in huis en hoeft u minder
  • vaak met hem op pad;
  • vaak al opgevoed en qua karakter stabiel;
  • meer gericht op uw aanwezigheid
  • en minder gericht op activiteit.

 

 

Word donateur

 

Deze oudjes zoeken een nieuw thuis:

 

Shiva (geboren in 2009)

Shiva stapt met soepele passen naast haar verzorger mee en steekt zonder veel omhaal haar neus tegen mijn broek aan om eens even goed kennis te maken. Ze is alert en snel. Dat verbaast me, omdat haar laatste baasje haar omschreef als een erg onzeker hondje dat met grommen en snappen haar grens aangeeft. De verzorger geeft aan dat als je het contact maken aan Shiva over laat, het altijd goed gaat. Mocht ze contact niet willen, dan zal ze dat duidelijk aangeven door in eerste instantie te grommen.

Shiva is een herderachtig hondje in mini-verpakking. Ze volgt graag aanwijzingen vlot op. Ze heeft twee grote donkere ogen waarmee ze de wereld om zich heen op intense wijze bekijkt. Ze is elf jaar oud.

Shiva is afgestaan omdat de vader van haar baasje overleed en daarmee de oppas voor Shiva als mevrouw moest werken. Shiva kan niet in een bench omdat ze daarvan compleet in paniek raakt. Het is een gehoorzaam hondje dat buiten veel losliep en direct terugkwam indien geroepen.

In vele opzichten een ideaal en handzaam formaat herdertje die je wel voor je moet winnen. Ze zal het het beste doen in een rustige 1 op 1 situatie met een baasje die ze door dik en dun vertrouwen kan en die passend op haar subtiele signalen reageren zal als ze situaties tegenkomt die ze eng vindt.

 

Interesse in Shiva? Bel of mail met ons seniorenhuis "De Oude Kwispelaar" in Dierentehuis Den Bosch.

 

 

Speedy (geboren in 2009)

De elfjarige Speedy, wat overigens een geschatte leeftijd is, leefde samen met haar eigenaar en zijn vriendin in een klein appartementje met een piepklein plaatsje voor het huis.

De thuiszorgmedewerkster trok aan de bel toen ze vond dat de situatie uit de hand dreigde te lopen en belde ons. Meneer was in het ziekenhuis opgenomen en bleek terminaal en mevrouw kon niet meer lopen. Speedy werd niet meer uitgelaten en poepte op het plaatsje of gewoon in huis. Voor Speedy werd een afspraak gemaakt om haar naar het seniorenhuis over te brengen.

We troffen een heftig blaffende en zeer onrustige hond aan. Bovendien was ze een keer zo zwaar als ze mag zijn. Ze bleek niet gechipt, niet geënt en een dierenarts had ze ook nooit gezien. Haar vacht was op bepaalde plekken vervilt en ze rook niet erg fris. Lopen kost haar moeite, ze ligt liever, zelfs met eten.

De veertig kilo zware Speedy moet minstens twintig kilo kwijt. En dat wordt een klus. Het is een uitermate vriendelijke hond, ze laat zich makkelijk hanteren en onderzoeken. We zullen haar nog veel gaan zien want Speedy is voorlopig nog niet beschikbaar voor een nieuwe eigenaar.

 

Speedy is nog niet beschikbaar voor adoptie. Ze verblijft in ons seniorenhuis "De Oude Kwispelaar" in Dierentehuis Den Bosch.

 

Wilt u meer honden bekijken? Ga dan naar onze database met al onze grijze snuiten!