In uw testament

Onze droom is een waardig en respectvol bestaan voor alle honden in Nederland. Deelt u deze droom? Overweeg dan om de Koninklijke Hondenbescherming – naast uw dierbaren - te laten delen in uw nalatenschap. Met uw hulp kunnen wij ons blijven inzetten voor hondenwelzijn. Ook in de toekomst.

Vraag onze brochure aan (per post)

Ik ontvang de brochure liever via e-mail

Laat uw liefde voor honden voortleven

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een deel van hun nalatenschap te schenken aan een goed doel. Omdat ze hun idealen willen laten voortleven, ook als ze er zelf niet meer zijn. Ook u kunt uw liefde voor honden doorgeven door de Koninklijke Hondenbescherming op te nemen in uw testament. Dat kan op twee manieren:

  • Erfstelling

U kunt de Hondenbescherming bij testament benoemen tot (mede-) erfgenaam. Wij ontvangen dan een door u gekozen percentage van de nalatenschap.

  • Legaat  

U kunt ook een legaat toewijzen aan de Hondenbescherming. In uw testament laat u exact omschrijven welk bedrag of specifiek(e) goed(eren) - denk aan bijvoorbeeld een huis of effectenportefeuille - u wenst na te laten.

Geen erfbelasting
Wanneer u de Hondenbescherming in uw testament opneemt, is het goed te weten dat er door ons geen erfbelasting betaald hoeft te worden. Uw nalatenschap komt voor 100% ten goede aan ons werk voor honden. 

Lenny Vos-Groenendijk

Ik speelde al langer met de gedachte om aan een goed doel na te laten. Want ik wil niet dat mijn nalatenschap in verkeerde handen valt of zelfs vervalt aan de staat. En dan ga je de afweging maken, wie gun ik mijn nalatenschap het meeste? Wat de Koninklijke Hondenbescherming doet voor seniorhonden, daar gaat mijn hart echt van open. Ik vertrouw er volledig op dat mijn nalatenschap in goede handen is en de honden het goed kunnen gebruiken.

Lenny Vos-Groenendijk

Hoe het werkt

Online

Denkt u erover om een legaat (vast geldbedrag) aan ons na te laten? Of wilt u de Koninklijke Hondenbescherming benoemen als erfgenaam? Wij werken samen met NuNotariaat. Daar regelt u eenvoudig online, voor een vast laag bedrag en in uw eigen tempo, een testament. En hoeft u maar één keer naar de notaris om het testament te ondertekenen. Ontdek hoe het werkt op www.nunotariaat.nl

Via de notaris

Een testament kunt u uiteraard ook bij een notaris naar keuze laten opmaken. De tarieven voor het maken van een testament verschillen per notariskantoor. De meeste kantoren bieden de gelegenheid tot een gratis oriënterend gesprek van een half uur. Via notaris.nl kunt u een notaris vinden bij u in de buurt.

Heeft u al besloten om de Koninklijke Hondenbescherming te laten delen in uw nalatenschap? Dan heeft de notaris de volgende gegevens nodig:

Statutaire naam: Stichting Koninklijke Hondenbescherming
Statutaire vestiging: ’s-Gravenhage
Post- en bezoekadres: Valkenboslaan 115, 2563 CJ Den Haag
Kamer van Koophandel: 40409239
 

Donatiebox bij uitvaart of herdenking

Steeds vaker kiezen mensen bij een uitvaart of herdenking voor een donatiebox in plaats van bloemen. Zo leeft het gedachtengoed van uw dierbare voort en draagt een uitvaart of herdenking op een bijzondere manier bij aan de droom: een waardig en respectvol bestaan voor alle honden in Nederland.

Vraag de donatiebox aan

 

Brochure aanvragen

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Vraag dan onze brochure nalaten aan.

Ja, ik wil de brochure ontvangen (per post)

Ik ontvang de brochure liever via e-mail

 

Suzanne Morton-Taylor

Wilt u meer weten over hoe u uw liefde voor honden kunt laten voortleven? Ik ga graag met u in gesprek. Ook als u wilt dat wij de zorg voor uw hond overnemen als u er niet meer bent. U kunt mij bereiken via 070-33 88 538 of suzanne@hondenbescherming.nl. Uiteraard is alles wat u met mij bespreekt vertrouwelijk en bent u tot niets verplicht.

Suzanne Morton-Taylor Relatiemanager bijzondere giften