Melding hondenleed

De Koninklijke Hondenbescherming heeft geen eigen inspectiedienst. Wij kunnen helaas dus weinig betekenen bij meldingen over dierenmishandeling. Daarvoor kun je terecht bij de Dierenpolitie via het landelijke Meldpunt 144 Red een Dier.

Honden die privé worden gehouden

Zie je een (gewond) dier in nood, bel dan meteen 112. Ook wanneer een dier een gevaar voor zichzelf en de veiligheid van mensen oplevert, bel je direct met 112.

Is er een hond in je omgeving die wordt verwaarloosd of mishandeld, dan kun je bellen met 144.
Meldpunt 144 van de Dierenpolitie is van maandag t/m zaterdag tussen 08.00 uur en 18.30 uur telefonisch te bereiken. Op zondag van 09.30 uur tot 18.30 uur.

Honden bij fokkers

Heb je signalen dat honden bij een fokker niet goed behandeld worden? Of dat er sprake is van illegale import? Meld dit dan bij de NVWA via dit formulier.

Dierenambulance

Heb je een dierenambulance nodig en beschik je niet direct over het nummer van de dienstdoende ambulance in jouw regio? Bel dan naar 0900-0245. Als je vervolgens de vier cijfers van je postcode intypt, word je direct doorverbonden met de dierenambulance bij jou in de buurt.

Seniorhonden

Je kunt wél bij ons terecht voor de opvang van een oudere hond (vanaf 10 jaar). Bijvoorbeeld als zijn eigenaar is overleden of niet meer zelfstandig kan wonen. Let op: Het gaat daarbij niet om tijdelijke opvang. Neem contact met ons op via info@hondenbescherming.nl of 070-3388538 (ma-vrij 9:00-17:00 uur).