Doe mee aan de Honden voor Honden Loop 

Op zondag 29 september 2024 organiseert de Koninklijke Hondenbescherming de 4e editie van de leukste hondenwandeling van Nederland: de Honden voor Honden Loop. Samen hebben we een doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor de opvang van oude en kwetsbare honden. 

Schrijf je direct in

Landgoed Kasteel Groeneveld

Het evenement vindt plaats op het landgoed van Kasteel Groeneveld in Baarn. En iedereen kan meedoen: jong en oud, met of zonder hond. Samen met honderden andere hondenliefhebbers loop je een prachtige route van 5, 10 of 20 kilometer.

Van alles te zien en te beleven

Vooraf en na afloop kun je terecht bij tal van standjes en zijn er diverse activiteiten op het speciale festivalterrein. Bij de finish ontvangt iedereen een goedgevulde goodiebag, de Doggy Bag. Er is een aanzienlijke kans dat je een BN’er tegen het lijf loopt. Vorig jaar waren onder andere Heleen van Royen (ambassadeur van de Koninklijke Hondenbescherming) en Renate Gerschtanowitz aanwezig.

Opvang van seniorhonden

De Koninklijke Hondenbescherming vangt al meer dan 25 jaar oudere en kwetsbare honden op die niet in een regulier asiel terecht kunnen. Deze honden hebben doorgaans meer verzorging en medische hulp nodig. Voor veel seniorhonden is nergens plek als het baasje plotseling overlijdt of door omstandigheden niet meer voor de hond kan zorgen.

Dat overkwam ook de 11-jarige Nero. Toen zijn eigenaresse haar woning werd uitgezet, moest er met spoed een plek voor de hond gevonden worden. Het reguliere asiel wilde de 11-jarige Collie niet opnemen vanwege zijn leeftijd. Ten einde raad werd besloten hem bij de dierenarts te brengen voor euthanasie. Gelukkig weigerde de dierenarts en wist ze van het bestaan van ons seniorenhuis. We hebben Nero opgevangen en de nodige zorg gegeven. Vervolgens vonden we een nieuwe eigenaar die met het gevoelige Colliekarakter kon omgaan en het geduld had om hem weer in goede conditie te krijgen.

Speciaal voor honden als Nero wordt de Honden voor Honden Loop georganiseerd. De nood is hoog, dus elke euro die wordt ingezameld is ongelooflijk welkom. In 2023 is ruim 41.000 euro opgehaald. Het zou geweldig zijn als we daar de komende editie overheen gaan!

Aarzel niet en meld je aan

Schrijf je nu meteen in voor de Honden voor Honden Loop. Jij een leuke dag, honden een mooi lang leven.

Meld je aan op onze speciale actiewebsite