Wat wij doen 

Ons doel is het welzijn van honden te verbeteren en verantwoord hondenbezit te promoten. Daartoe voeren we de volgende activiteiten uit: 

Hondenopvang

De Koninklijke Hondenbescherming vangt oudere en kwetsbare honden op, honden die anders tussen wal en schip belanden. Wij zijn bezig met de bouw van een eigen opvanglocatie in Twente.

Lees meer

Lobby

Wij streven naar een beleid waarin het welzijn van de hond wordt gewaarborgd. Op zowel landelijk als regionaal niveau nemen wij daarom actief deel aan het opstellen en beïnvloeden van wet- en regelgeving.

Lees meer

Informatie & advies

Wij bieden informatie en advies om toekomstige én huidige hondeneigenaren te helpen bij het verantwoord houden van een hond. Hiermee willen we het hondenwelzijn bevorderen.

Lees meer

Wereld Hondendag

Op 26 augustus is het weer Wereld Hondendag. Op deze dag vraagt de Koninklijke Hondenbescherming aandacht voor het welzijn van deze viervoeters. Hoewel de honden het in Nederland stukken beter hebben dan in sommige andere landen in de wereld, kan er ook hier nog veel worden verbeterd.

Lees meer

Honden voor Honden Loop

Op zondag 29 september 2024 organiseert de Koninklijke Hondenbescherming in Baarn de 4e editie van de leukste hondenwandeling van Nederland: de Honden voor Honden Loop. Met deze sponsorloop willen we zoveel mogelijk geld ophalen voor de opvang van oude en kwetsbare honden.

Lees meer

Meest Hondvriendelijke Gemeente

Samen met de Raad van Beheer organiseren wij de verkiezing Meest Hondvriendelijke Gemeente van Nederland. Ben jij tevreden over en trots op het hondenbeleid van je gemeente? Dan nodigen we je van harte uit je gemeente te nomineren.

Lees meer

Help mee om honden te beschermen

Word donateur