Ik heb een hond

Je hebt een goed doordachte keuze gemaakt en het maatje van je dromen in huis genomen! En.. wat nu?
Elke hond heeft opvoeding nodig én de juiste verzorging. Daarnaast moet hij dagelijks bewegen. Dit wist je waarschijnlijk al, maar misschien heb je nog vragen over de lichaamstaal van je hond of wil je weten hoe honden en kinderen kunnen leren met elkaar om te gaan. Misschien wil je gaan sporten met je hond, maar hoe leer je dat je hond aan?

De antwoorden op deze vragen én meer kun je hier vinden.

Honden en kinderen

Kinderen en honden kunnen elkaars beste vrienden zijn! Toch moeten er duidelijke regels gesteld worden om ongelukken te voorkomen!

Lees meer

Honden en beweging

Elke hond heeft dagelijks voldoende beweging nodig. Dit geldt voor lichamelijke én geestelijke stimulatie.

Lees meer

Lichaamstaal

Honden communiceren voornamelijk via hun lichaam, door bijvoorbeeld het bewegen van de oren of het kwispelen van de staart. Helaas zijn er veel misverstanden over de lichaamstaal van een hond.

Lees meer

Hondenomgangsvormen

Hoe maken we het voor de hond het leukst om samen te zijn in losloopgebieden? Bekijk de filmpjes met vragen en antwoorden over loslopende honden en spelende honden.

Lees meer

Blaffende honden

... bijten niet. Blaffen is normaal hondengedrag, maar obsessief of langdurig blaffen niet. Dit kan vervelend zijn of overlast geven.

Lees meer

Opvoeden

Een hond opvoeden is helemaal niet zo makkelijk. Veel mensen denken dat een hond ‘braaf wordt geboren’. Helaas is dat niet het geval: elke hond heeft zijn eigen karakter en wordt geboren met bepaalde eigenschappen

Lees meer

Ongewenst gedrag

Wel 40-90% van de hondenbezitters geeft aan dat hun hond wel eens ongewenst gedrag vertoont. Neem je een hond in huis? Dan is de kans groot dat je te maken krijgt met vervelend en ongewenst gedrag. 

Lees meer

Vuurwerkangst

Niemand vindt het leuk zijn hond bang te zien, toch reageert zeker 65% van de honden met schrikreacties op vuurwerk.

Lees meer

Gevaren voor honden

Chocolade is giftig voor honden, dat weten veel mensen. Maar wist je dat ook eikels, slakken én druiven gevaarlijk zijn voor je trouwe viervoeter?

Lees meer

Levensfasen van de hond

Een pup wordt eerst een puber. Dan pas wordt hij volwassen en dáárna wordt hij een senior. In elke levensfase heeft de hond andere behoeftes waar je als baasje aan moet voldoen.

Lees meer

Help mee om honden te beschermen

Word donateur