Persvragen en/of mediaverzoeken

De Hondenbescherming staat bekend om haar deskundigheid op het gebied van honden en hondenvraagstukken. Voor vragen over hond-gerelateerde onderwerpen of voor interviews met onze experts kun je contact met ons opnemen. 

Contactpersoon voor persvragen:

Just de Wit
Telefoon: 070 3388538
E-mail:  just@hondenbescherming.nl

Ons algemene telefoonnummer is: 070 3388538 (van maandag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur).
Ons algemene e-mailadres is: info@hondenbescherming.nl.

De Koninklijke Hondenbescherming in de media:

De werkzaamheden van de Koninklijke Hondenbescherming blijven niet onopgemerkt. Hieronder staan verschillende nieuwsartikelen waar wij een bijdrage aan hebben geleverd.

 

Hondenbescherming blij met plan houdverbod kortsnuiten

20 januari 2023

De Koninklijke Hondenbescherming is bijzonder blij met het voornemen van minister Adema om een houd- en een vertoningsverbod in te stellen voor dieren die lijden onder hun uiterlijk. Minister Adema (LNV) maakte bekend dat hij een houdverbod wil voor huisdieren met schadelijke uiterlijke kenmerken, zoals honden met een korte snuit.

Lees meer

Heleen van Royen begint de sloop dierenasiel in Den Ham

13 januari 2023

Het was jarenlang hét dierenasiel van Twenterand. Maar schrijfster Heleen van Royen heeft de eerste muur neergehaald van De Crull. Het gebouw gaat plaatsmaken voor een hondenopvangcentrum van de Koninklijke Hondenbescherming. Van Royen maakte zich, als ambassadrice, hard voor de komst. 'Ik vind dit echt een fantastisch plan!' aldus de bekende schrijfster.

Lees meer

Koninklijke Hondenbescherming bouwt luxe hondenopvang

3 januari 2023

De Koninklijke Hondenbescherming begint in Den Ham binnenkort met de bouw van een echt droomverblijf voor verwaarloosde en kwetsbaren honden. Er zijn grootse plannen voor het terrein waar vroeger dierenpension De Crull gehuisvest was. 'Ik zie het al helemaal voor me en ik kan ook niet wachten tot alles gerealiseerd is.', vertelt Gina van Elburg van de Koninklijke Hondenbescherming, enthousiast 'We zien deze plek als een unieke kans om heel veel honden te gaan helpen.'

Lees meer

Honden staan doodsangsten uit door vuurwerk

23 december 2022

Overal in de regio wordt weer volop vuurwerk afgestoken. Voor sommigen gezellig, voor huisdieren een verschrikking. De knallen en lichtflitsen zorgen voor enorm veel stress en paniekaanvallen bij honden. De Hondenbescherming komt daarom met een campagne: 'Hou vuurwerk uit de buurt van honden.' Op die manier proberen ze bewustzijn te creëren over de knal- en flitsangst bij honden.

Lees meer

Teylingen is de meest hondvriendelijke gemeente

14 oktober 2022

Geen hondenbelasting, veel losloopplekken en gratis poepzakjes: hondeneigenaren zijn het best af in Teylingen. Die gemeente heeft namelijk de prijs voor de 'meest hondvriendelijke gemeente 2022' gewonnen. De verkiezing is georganiseerd door de Koninklijke Hondenbescherming en de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland, de koepelorganisatie voor alles over houden van honden.

Lees meer

Bijtincidenten nemen toe: blaffende honden bijten wel

18 maart 2022

Per jaar zijn 150.000 mensen slachtoffer van bijtincidenten. Wat moeten we doen om mensen te waarschuwen voor de schaduwkant van een trouwe viervoeter in huis en welke maatregelen moet de overheid nemen om bijtincidenten proberen terug te dringen? Dat bespreken advocaat Wendy van Egmond en Daphne Groenendijk, directeur van de Hondenbescherming, in De Nieuws BV.

Lees meer