Doneer nu

Wil jij een hond kopen? Wij geven tips!

 

Juist als je aan een hond begint, is de eerste klap een daalder waard. Diegene die aan jou de hond te koop aanbiedt, bepaalt namelijk wat voor een maatje je de komende tien tot vijftien jaar in huis hebt! Haal je je hond bij een minder goede fokker, dan kan hij erg ziek zijn, of een leven lang angstig of agressief.


Grofweg zijn er twee manieren om aan een hond te beginnen. Je kunt een puppy kiezen, of een herplaatsingshond.

 

 

 

Een herplaatser

Ga je voor een herplaatser? Een herplaatsingshond kan al helemaal opgevoed en zindelijk zijn. Dat scheelt! Bovendien toont een volwassen hond vaak zijn karakter al goed. Bij een puppy is het soms nog afwachten hoe het dier precies gaat worden. Als je een herplaatser overweegt, zorg dan dat iemand met je meekijkt of de hond echt bij je past.

 

 

Veel herplaatsers hebben hun eigen ‘dingen’ en die moet je goed uitvragen. Zo kunnen honden die op latere leeftijd uit een ander land naar Nederland komen, moeite hebben met de drukte en leefstijl in Nederland. Niet iedereen vertelt het hele verhaal over de hond.

 

Een asielhond

Als je kiest voor een herplaatser, overweeg dan een hond uit een van de asielen in Nederland. Jaarlijks belanden meer dan 10.000 honden in het asiel. Je kunt een asieldier helpen door juist daar een hond te adopteren. Ook voor de keuze in dat aanbod, is het belangrijk om uit te zoeken welke hond bij je past. Lees onze tips.

 

Een hond van iemand overnemen

Wil je een hond overnemen? Van familie, vrienden, via via? Maak samen een overeenkomst waarin je afspraken met elkaar maakt. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Als het goed is, verdwijnt het papier in een la. Gaat er echter iets mis, dan kun je hierop terugvallen. Lees meer...
 

Nog meer tips?

Wil je meer weten? Over hoe je een hond kunt adopteren? Waar je terecht kunt? Waar moet je op letten om te weten of je er vertrouwd een hond vandaan haalt? Welke hond past bij jou? De Koninklijke Hondenbescherming heeft voor al deze vragen een Handboek Herplaatsingshonden ontwikkeld. In deze  gratis app (verkrijgbaar in de Apple Store en Google Play (Android)) lees je adviezen voor voor, tijdens en na het adopteren. 

 

Download gratis het Handboek Herplaatsingshonden

 

 

Lees ook: