Hond uit het asiel

Voor hondenliefhebbers is er niets mooiers dan samenleven met een hond én alles doen wat ervoor nodig is om een hond gelukkig te maken. Een asielhond verdient evenals een pup vanuit de fokker een geweldig leven! De volwassen asielhonden zijn al zindelijk, hebben de puberteit doorgemaakt en kennen een paar commando's. Ook zijn deze honden vaak wat rustiger dan een pup of puber.

3 redenen om een hond uit het asiel te kiezen

Ben je nog niet overtuigd? Lees dan deze drie redenen waarom een asielhond hét maatje voor jou kan zijn:

  1. De asielhond die je adopteert is gewoon een hond als iedere andere hond. Het kan zo maar zijn dat een herplaatsingshond jouw perfecte match is. Zonde als je die kans mist!
     
  2. Een herplaatsingshond is ‘maatschappelijk verantwoord’. Het geeft je wellicht een beter gevoel. De meerderheid van de puppy’s komt uit de malafide hondenhandel. Als je een puppy koopt, loop je de kans dierenleed te veroorzaken. Terwijl je met een herplaatsingshond juist kiest voor het helpen van een dier!
     
  3. Een herplaatsingshond kan al helemaal opgevoed en zindelijk zijn. Dat kan beter bij je leefsituatie passen dan een puppy die intensievere begeleiding vraagt. Daarnaast kan bij een herplaatsingshond informatie beschikbaar zijn over hoe het dier is in allerlei situaties. Bij een puppy is het meer afwachten hoe het zich gaat ontwikkelen. Uiteraard moet je wel goed kiezen welke asielhond bij je past. 

Zijn er ook goede redenen om niet aan een asielhond te beginnen?

Eigenlijk niet... Je hoort wel eens mensen zeggen; ‘wij nemen een puppy, die kan je vormen’. Naast dat puppies ook als herplaatsers worden aangeboden, valt het 'vormen' vaak vies tegen en kost het ontzettend veel tijd. Een asielhond is geen vastgeroest dier en kan ook nieuw gedrag aanleren.