Let op: het grasaarseizoen begint weer 

Ze lijken onschuldig, maar grasaren veroorzaken elk jaar enorm veel leed voor honden en hun baasjes. Samen met FLORON (Floristisch Onderzoek Nederland) pleiten wij voor meer ecologisch bermbeheer om het aantal grasaren te verminderen en de biodiversiteit te vergroten. Win-win!

Lees meer over grasaren

vrijdag 3 mei 2024

Pleidooi voor ecologisch bermbeheer

Op voedselrijke en niet goed beheerde bermen en graslanden kun je in de zomermaanden bijna niet om zogenaamde 'kruipertjes' heen. De aartjes van deze grassoort kunnen makkelijk in de neus, keel, oren, ogen en tussen tenen van honden terechtkomen en daar binnendringen. Heel vervelend, en in uitzonderlijke gevallen zelfs dodelijk.

Vorig jaar hebben meer dan 55.000 mensen onze grasarenpetitie getekend. Deze petitie hebben we vervolgens aan burgemeester Van Zanen van Den Haag overhandigd. Om het probleem bredere bekendheid te geven hebben wij contact gezocht met de plantenonderzoekers van FLORON. Samen hebben wij een artikel voor Nature Today geschreven, een groot platform voor natuurnieuws. Wat kunnen beheerders én hondeneigenaren doen om de dominantie van deze grassen te voorkomen? Het artikel is een pleidooi voor meer ecologisch bermbeheer om het aantal grasaren te verminderen en tegelijkertijd de biodiversiteit te vergroten. 

Lees het artikel op Nature Today

Artikel in Trouw

Naar aanleiding van ons bericht schreef Rob Buiter een mooi artikel voor het dagblad Trouw. Dit artikel is voor Trouw-abonnees hier online te lezen. Niet-abonnees kunnen kunnen het krantenartikel als pdf lezen. 

Artikel in de Telegraaf

Ook de Telegraaf heeft ons bericht opgepikt. Heel fijn, want deze krant heeft een heel groot bereik.

Lees het Telegraaf-artikel