Jaaroverzicht: 2022 in foto's

Het einde van het jaar is in zicht. En wat voor een jaar! We blikken er graag nog even samen op terug. 

woensdag 28 december 2022

Seniorhonden

Een van de kerntaken van de Koninklijke Hondenbescherming is de opvang van oudere en kwetsbare honden. In 2022 hebben we maar liefst drie keer zoveel honden opgevangen als in 2021.

In het filmpje hieronder hebben we ze op een rijtje gezet.

Voor de meeste opgevangen honden hebben we dit jaar een fijn nieuw thuis gevonden. Maar Soep, Boomer, Mack, Calvin, Daisy, Woekie en Kyra zoeken nog een nieuw baasje. Enkele senioren zijn helaas niet meer in leven.

Februari

110 jaar Hondenbescherming

Op 22 februari, onze 110e verjaardag, is de rechtsvorm van de Koninklijke Hondenbescherming gewijzigd van vereniging naar stichting. Hierdoor zijn we toekomstbestendiger en hebben we meer mogelijkheden om fondsen te werven. Die zijn hard nodig om onze eigen opvanglocatie voor oudere en kwetsbare honden te realiseren.

Maart

Hulp voor honden uit Oekraïne

Samen met Ranzijn tuin & dier hebben we een lijst opgesteld met producten voor honden die slachtoffer zijn geworden van de oorlog in Oekraïne. Klanten van Ranzijn tuin & dier hebben deze producten massaal gedoneerd. Een groot deel daarvan is verdeeld over diverse locaties in Nederland waar gevluchte Oekraïners met hun huisdieren worden opgevangen. Ook is er een deel op transport gegaan naar Oekraïne.
Lees hier meer >>

April

Nieuwe ambassadeur: Arthur Japin

We zijn enorm vereerd dat de gevierde schrijver Arthur Japin onze ambassadeur wil zijn. In zijn boek ‘Honden voor het leven’ heeft hij op een prachtige manier beschreven wat het betekent om een hond in huis te hebben. En wat een hond nodig heeft om een goed leven te leiden. 'Honden zijn puur, oprecht en kwetsbaar. Het is onze plicht garant te staan voor hun geluk en veiligheid. Ik wil er voor honden net zo onvoorwaardelijk zijn als zij er zijn voor ons.' vertelt Arthur Japin.
Lees hier meer >>

Augustus

Ontmoedigingscampagne kortsnuitige honden

Samen met andere dierenwelzijnsorganisaties zijn we gestart met een campagne die de kennis onder het grote publiek over kortsnuitige honden moet vergroten. Met een ontmoedigingscampagne hopen we dat de vraag naar dit type honden afneemt en het bewustzijn over het lijden van deze honden toeneemt.
Lees hier meer >>

Losloopgebieden móeten veiliger

Het is met veel losloopgebieden in Nederland bedroevend gesteld. Dat blijkt uit de honderden inzendingen die we afgelopen zomer ontvingen na een oproep om foto’s in te sturen. Ze zijn gevaarlijk, zowel voor de hond als de omgeving. Daarom riepen we op Wereld Hondendag (26 augustus) alle gemeenten op om hier snel goed naar te kijken. Inmiddels hebben tientallen gemeenten ons witboek 'Hondenlosloopgebieden en welzijn' aangevraagd.
Lees hier meer >>

Oktober

2e editie Honden voor Honden Loop 

Honderden honden hebben op 2 oktober 2022 samen met hun baasjes bijna 30.000 euro opgehaald voor hun oudere en kwetsbare soortgenoten. Ze deden mee aan de tweede editie van onze Honden voor Honden Loop. Op het landgoed van Kasteel Groeneveld in Baarn liepen ze een route van 5 of 10 kilometer.
Lees hier meer >>

November 

Actie ‘Hou vuurwerk uit de buurt van honden’

De knallen en lichtflitsen van vuurwerk veroorzaken bij veel honden enorm veel stress en paniekaanvallen. Ze gaan er in hun angst hard vandoor of raken getraumatiseerd. Met de actie ‘Hou vuurwerk uit de buurt van honden’ wil de Koninklijke Hondenbescherming mensen bewustmaken van vuurwerkangst bij honden. We hebben zo’n 13.000 aanvragen gekregen voor onze gratis raamposter. Onder de bestellers waren ook leerkrachten die de poster op hun school wilden ophangen.
Lees hier meer >>

Grootse plannen voor 2023

We zijn trots op wat we dit jaar samen met u hebben kunnen bereiken voor honden. Maar we zijn nog lang niet klaar en hebben grootse plannen voor 2023. Het nieuwe jaar zal in het teken staan van de bouw van ons eigen unieke hondenopvangcentrum in Twente. Want met enige vertraging gaat het er nu dan toch echt van komen.

Een heel gelukkig en gezond nieuwjaar voor u en uw hond(en)!