Het team

Bij de Koninklijke Hondenbescherming werken we met een relatief klein, deskundig en bevlogen team elke dag hard om het welzijn van honden te verbeteren. Op deze pagina stellen we ons graag aan je voor. 
 

DAPHNE GROENENDIJK - DIRECTEUR

Sinds 2020 ben ik directeur voor de Koninklijke Hondenbescherming, een baan waar ik nog iedere dag zo ontzettend veel energie van krijg! Samen met een klein, maar zeer gedreven team werken wij hard om de situatie voor honden in Nederland te verbeteren. Na twintig jaar in de humanitaire sector te hebben gewerkt, heb ik veel ervaring met het opkomen voor (mensen- en kinder-)rechten. Ik kan niet tegen onrecht en zet dan alles op alles om daar wat aan te doen. Het is ontzettend dankbaar om met de Hondenbescherming direct hulp te kunnen bieden. Iemand te kunnen helpen die een hond in huis heeft van een overleden dierbare en niet weet wat te doen. Of om mee te kunnen praten over hoe regels in Nederland beter en duidelijker moeten als het gaat om het fokken van honden of bijvoorbeeld de registratie ervan. Met kleine stapjes maken we een steeds grotere impact. We werken inmiddels met veel andere dierenbeschermers samen. Het is fantastisch om te zien hoe steeds meer mensen ons werk omarmen, zodat we samen ook nog meer honden kunnen helpen.

JUST DE WIT - BELEIDSADVISEUR DIERENRECHTEN

Al tijdens mijn studie Nederlands recht aan de Universiteit Leiden was ik geïnteresseerd in de wet- en regelgeving rondom dierenwelzijn. Na mijn studie leek het me prachtig om werkzaam te zijn bij een organisatie die dierenwelzijn hoog in het vaandel heeft staan. Omdat ik van jongs af aan ben opgegroeid met honden, ben ik heel blij dat ik bij de Koninklijke Hondenbescherming mijn belangstelling voor honden kan combineren met mijn juridische achtergrond. Ik vind het belangrijk te streven naar wetgeving waarin het welzijn van honden zo goed mogelijk wordt gewaarborgd. De hond is immers een zeer waardevolle en gewaardeerde kameraad in onze samenleving. Denk alleen al aan de honden die een essentiële rol spelen in de hulpverlening en bij het handhaven van de openbare orde. En honden die worden ingezet bij het opsporen van mensen die zijn vermist of die getroffen zijn door een ramp. Maar daarnaast is het goed om iedere dag weer te beseffen dat de hond in veel gezinnen een geliefde huisgenoot is, een kameraad voor de kinderen en onmisbaar gezelschap voor minstens een miljoen mensen.

SIENEKE GROENMAN - BELEIDSADVISEUR OPVANG & WELZIJN

Op de basisschool in Maastricht werd ik een wandelende hondenencyclopedie genoemd. Honden interesseerden me toen al mateloos en sinds mijn 10e ben ik nooit zonder hond geweest. Ik geniet intens van het in de buurt en bezig zijn met honden en kan uren naar ze kijken. Het feit dat ze naast ons mee evolueerden en kunnen functioneren in de meest uiteenlopende situaties toont hun flexibiliteit en het vertrouwen dat ze ons geven. We zien honden graag maar vaak wel op onze voorwaarden. We gaan geregeld fors voorbij aan hondse noden en behoeften. Na mijn basis- en middelbare schooltijd in Maastricht, verhuisde ik terug naar Groningen om daar de opleiding Diermanagement aan het van Hall Instituut te gaan volgen. Het was duidelijk dat ik in de honden ging werken en de Hondenbescherming leek een logische stap. Met het opvangcentrum in Den Ham in het verschiet, ben ik uit het team degene die daar concreet aan het werk zal gaan. Het gaat een fijne plek worden voor oude honden en voor mensen. Samenleven met een hond is een mooi avontuur en ik gun iedere baas en hond een fijne band. Dat is soms hard werken en komt nooit vanzelf. Tegenwoordig leef ik samen met twee honden. Beaucerons Jiroux van 8 en Pilar van 3. Een dynamisch en energiek duo waar ik elke dag van leer.

ROBERT VAN ZANDEN - FONDSENWERVER

Al van kleins af aan wilde ik dolgraag een hond. Helaas kon dit thuis niet en ging ik maar met de hond van mijn oom op zijn erf wandelen of uren met de hond van de buren op pad.
Een hond verdient tijd en aandacht en daarom heeft het nog tot halverwege mijn dertiger jaren geduurd voordat ik mijn eerste hond, Saga, in huis nam. Een heerlijke Labrabor waar ik graag veel en lang mee wandel, mee speel en enorm van geniet. In juni 2021 ben ik als fondsenwerver bij de Koninklijke Hondenbescherming komen werken. Ik houd mij onder andere bezig met donateurswerving en -administratie. Daarnaast ben ik vanuit de Hondenbescherming verantwoordelijk voor het organiseren van de Honden voor Honden Loop. Na meer dan 16 jaar werkzaam te zijn geweest voor grote mediabedrijven heb ik de overstap gemaakt naar de goede doelen sector. Ik vind het geweldig hoe we bij de Hondenbescherming met een klein team al veel impact weten te maken voor het verbeteren van het welzijn van de honden in Nederland.

EEFJE ARTS - (ONLINE) CONTENTMANAGER

Mijn hele leven ben ik al gek op honden. Ik dagdroomde vaak over een harig maatje aan mijn zij en er is niets wat me zó kan opvrolijken als uitgelaten honden op het strand. Toch heb ik pas sinds een paar jaar zelf een hond in huis. Ik wilde er helemaal klaar voor zijn, er echt bewust voor kiezen. En wat ben ik blij dat Joe Cocker in mijn leven is gekomen! Een geweldige verrijking. En dat geldt eigenlijk ook voor mijn werk bij de Koninklijke Hondenbescherming. Sinds augustus 2022 ben ik verantwoordelijk voor de (online) communicatie van de organisatie. Ik beheer onder meer de social media kanalen en de website, zorg voor nieuwsbrieven, quizzen en andere content waarvan ik denk dat die interessant is voor hondenliefhebbers. In het verleden heb ik hetzelfde soort werk gedaan voor andere, grotere non-profit organisaties, maar de overstap naar de (nog) relatief kleine Koninklijke Hondenbescherming is me heel goed bevallen. We werken in een hecht en bevlogen team en hebben prachtige ambities om het welzijn van honden in ons land te verbeteren. Een geweldige ‘hondenbaan’ dus!

 

GEORGEA ENTHOVEN - FINANCIËN EN OFFICE MANAGER

Ik ben opgegroeid in een gezin waar altijd een hond was en tevens andere dieren zoals katten en konijnen. Hierdoor is mijn liefde voor dieren van jongs af aan begonnen. Ik vond het fijn om met ze te spelen en ze goed te verzorgen. Vaak kon ik pas slapen als ik wist dat ik de dieren (hond, kat en konijnen) goed had verzorgd. Dat verzorgende zit nog steeds in mij.

Als Office Manager streef ik ernaar om de organisatie van de Koninklijke Hondenbescherming goed te verzorgen. Zo probeer ik alles in en rond ons kantoor goed geregeld te hebben en houd ik de financiële administratie goed op orde. Maar ook het ontzorgen/helpen van mijn collega's vind ik leuk om te doen. We zijn een klein team met grote ambities en samen moeten we het doen. Elkaar helpen waar dat kan vind ik heel logisch.

Ik vind het een eer om bij de Koninklijke Hondenbescherming te mogen werken en ik leer dagelijks nog heel veel bij, zeker ook op hondengebied.

Helaas heb ik nu zelf geen hond, het gaat niet goed samen met mijn drie katten. Maar ik pas geregeld op de honden van vrienden en mijn familie. 

SUZANNE MORTON-TAYLOR - RELATIEMANAGER BIJZONDERE GIFTEN EN PARTNERSHIPS

Als kind ging ik al mee met mijn vader die als vrijwilliger in het asiel werkte. Hij woonde in het Midden-Oosten en ik zie ons nog lopen door de woestijn met een roedel asielhonden achter ons aan. Daar is het zaadje gepland en de liefde voor honden is sindsdien alleen maar gegroeid. Van mijn eerste kruising herder Dingo tot mijn huidige hond Skoup. Ik kan me een leven zonder honden simpelweg niet meer voorstellen. En sta iedere dag weer versteld hoeveel onvoorwaardelijke liefde, vertrouwen en toewijding ze je geven. Hoe fantastisch is het dat ik nu mijn kennis en kunde in mag zetten voor de Koninklijke Hondenbescherming! En er voor mag zorgen dat nóg meer bedrijven, vermogensfondsen, hondenliefhebbers die een gulle gift willen doen of de Koninklijke Hondenbescherming in hun testament willen opnemen, ons werk voor de honden willen steunen. En zo bij willen dragen aan onze droom: een waardig leven voor alle honden in Nederland.

Help mee om honden te beschermen

Word donateur