Bedrijfspartner Prins Petfoods

Prins Petfoods, Pets Place en de Koninklijke Hondenbescherming tekenden in juni 2023 een meerjarige samenwerkingsovereenkomst. We slaan de handen ineen om het hondenwelzijn in Nederland te verbeteren en de naamsbekendheid van de Koninklijke Hondenbescherming te vergroten.

Hondeneducatie

Prins Petfoods organiseert via Edupet, het kenniscentrum van het Veenendaalse familiebedrijf, cursussen en congressen voor een beter dierenwelzijn. De kennis en kunde die al in huis is wordt in de samenwerking gebruikt voor hondeneducatie. “Een hond heeft veel positieve effecten op de mens”, aldus Marlou Mulders, commercieel directeur bij Prins. “Wij willen huisdierbezitters hier nog beter over informeren en adviseren. Daarnaast gaan we nog meer naar voren brengen op welke manier verantwoord hondenbezit bijdraagt aan een betere samenleving.”

Foto: Ard Malenstein (Pets Place), Daphne Groenendijk (Koninklijke Hondenbescherming) en Marlou Mulders (Prins Petfoods) tekenen een meerjarige samenwerkingsovereenkomst.

Onderzoek hond op de werkvloer

Een belangrijk element van de samenwerking is een grootschalig onderzoek naar de positieve invloed van honden op de werkvloer. Mulders: “We gaan werkgevers inlichten over de voordelen van huisdieren meenemen naar je werk. Uiteindelijk willen we een hondenetiquette opstellen voor hoe om te gaan met honden op kantoor.”

Over Prins Petfoods & Edupet

Prins Petfoods is gespecialiseerd in 100% natuurlijke voedingen voor honden en katten. Als familiebedrijf staat Prins al zestig jaar voor Nederlandse kwaliteitsproducten die onder meer te vinden zijn bij Pets Place. Gezondheid en dierenwelzijn gaan voor alles. Prins heeft eigen voedingsdeskundigen, dierenartsen, opleidingen en een bezoekerscentrum. Dierenwelzijn begint met educatie. Daarom organiseert Edupet opleidingen, cursussen en congressen voor professionals en liefhebbers in de dierenbranche. Over honden, katten, konijnen en herpeten. Om dierenwelzijn naar een hoger niveau te brengen, maakt Edupet een verbinding tussen mens en dier door het leveren van praktijkgerichte, betrouwbare en hoogwaardige kennis.

Meer over Prins Petfoods