Kennisdeling: educatie en informatie voor een brede doelgroep

Met het nieuwe hondenopvangcentrum realiseren wij een fysiek kennisinstituut voor particulieren, professionals uit de sector én onderzoekers. De oude boerderij op het terrein wordt hersteld tot educatiecentrum; een ontmoetingsplek waar kennisdelen centraal staat. 

In het kort:

  • voorlichting basisschoolklassen 
  • trainingen, presentaties onderzoekers en workshops voor professionals
  • voorlichting en training voor particulieren die een hond willen of hebben 
  • vergaderruimte voor uw bedrijf 

Wetenschappelijk onderzoek

Wij hebben in ons 110-jarig bestaan veel kennis opgedaan over verantwoord hondenbezit. In het nieuwe centrum zetten wij het wetenschappelijke onderzoek naar gedrag, welzijn en stressreductie graag voort. De resultaten geven ons inzicht in de impact die wij maken bij de honden en hun baasjes. De kennis wordt direct geïmplementeerd in ons opvangcentrum en actief gedeeld met andere universiteiten en professionals. 

Voorlichting

Het hondenopvangcentrum biedt ons ook de gelegenheid om particulieren op laagdrempelige wijze voorlichting te geven over verantwoord hondenbezit. Wij geloven dat we met meer kennis, kunde en ervaring kunnen voorkomen dat honden gedragsproblemen ontwikkelen en onnodig naar het asiel worden gebracht. Daarom verzorgen wij vanuit het centrum ook voorlichting aan schoolklassen over de omgang met en de verzorging van honden.

Ontmoetingsplek professionals

Ten slotte is het centrum ook een ontmoetingsplek voor professionals uit de sector. Zij kunnen langskomen om trainingen te geven of te volgen. Als verbinder willen wij de onderlinge samenwerking tussen organisaties én een coherente aanpak in de opvang van honden stimuleren, zodat het hondenwelzijn in heel Nederland een verbeteringsslag doormaakt. 

Steun ons!

Wilt u ons steunen om het educatiecentrum mogelijk te maken? Als partner kunt u ons helpen en dit centrum adopteren. Wij gaan graag met u in gesprek over een donatie die past bij uw wensen. Uw gift is fiscaal aftrekbaar.