Herplaatsingshond

Een herplaatsingshond kan al helemaal opgevoed en zindelijk zijn. Dat scheelt! Bovendien toont een volwassen hond vaak zijn karakter al goed. Bij een puppy is het soms nog afwachten hoe het dier precies gaat worden. Als je een herplaatser overweegt, zorg dan dat iemand met je meekijkt of de hond echt bij je past. 

Vraag altijd goed door

Een leuke asiel- of herplaatsingshond kun je vinden via vrienden, via het asiel, of via een stichting die honden herplaatst. Kijk ook eens in een asiel wat verder weg, bijvoorbeeld via www.dierenasiels.com. Op internet vind je veel herplaatsingshonden. Wees waakzaam: via internet is het makkelijk om een half verhaal over de hond te vertellen. Veel herplaatsers hebben hun eigen ‘dingen’ en die moet je goed uitvragen. Zo kunnen honden die op latere leeftijd uit een ander land naar Nederland komen, moeite hebben met de drukte en leefstijl in Nederland. Niet iedereen vertelt het hele verhaal over de hond.

Hulp nodig bij je keuze?

Het is verstandig om je asiel- of herplaatsingshond te kiezen met de hulp van een hondengedragsdeskundige. Wil je weten of een organisatie betrouwbaar is? Let dan op de volgende punten:

  • Er is een intake, dat is een uitgebreid gesprek met jou over de hond die bij jou past. Adoptie wordt begeleid, je krijgt dus niet zomaar op een ophaallocatie een hond mee.
  • Als er honden op de opvanglocatie zijn, dan zitten die er verzorgd en tevreden bij.
  • Je krijgt de mogelijkheid een hond van je keuze op een veilige manier te leren kennen. Er is informatie over zijn gedrag en gezondheid.
  • Er is een aankoopovereenkomst ( Voorbeeld koopovereenkomst ) waarin afspraken helder zijn vastgelegd. Als er iets niet goed zou zijn, is er nazorg.
  • De organisatie heeft een jaarverslag en ANBI-status.

Help mee om honden te beschermen

Word donateur