Update actie: Hou vuurwerk uit de buurt van honden

De Koninklijke Hondenbescherming voert al meerdere jaren actie om honden tegen vuurwerk te beschermen. Ook dit jaar vragen we weer aandacht voor vuurwerkangst bij honden. Je kunt onze gratis actieposter bestellen en voor leerkrachten hebben we een lesidee voor in de klas.

vrijdag 17 november 2023

Al 12.000 actieposters aangevraagd

Hondenliefhebbers kunnen, net als in 2022, weer onze gratis poster ‘Hou vuurwerk uit de buurt van honden’ bestellen. Op dit moment zijn er al 12.000 posters aangevraagd. Mensen die het aanvraagformulier uiterlijk zondag 19 november hebben verstuurd, ontvangen de poster in de week van 5 t/m 8 december in de bus. Als je na zondag 19 november bestelt, ligt de poster in de week vóór Kerst op de mat. De actieposter is ook gratis verkrijgbaar in de winkels van onze partner PetsPlace/Boerenbond.

Bestel de actieposter

Voorlichting op tientallen scholen

Het begint allemaal bij bewustwording. Daarom richten we ons met onze vuurwerkactie ook op kinderen. Leerkrachten kunnen een lesidee over vuurwerkangst bij honden aanvragen. Op dit moment is dat al 167 keer gedaan.

Vraag het lesidee aan

Korte film ‘And a Happy New Year’

Sebastian Mulder heeft een indrukwekkende korte (jeugd)film gemaakt over wat vuurwerk met dieren doet. Op oudjaarsavond krijgen honden van verschillende baasjes een GoPro-camera omgehangen. In de film volgen de kijkers hun bewegingen. De documentaire heeft gisteren een IDFA Award gewonnen op het IDFA filmfestival dat deze week plaatsvindt in Amsterdam. Er zijn nog voorstellingen op zaterdag 18 en zondag 19 november. Op 28 december wordt de film om 22:50 uur uitgezonden op NPO 2. De Koninklijke Hondenbescherming heeft bijgedragen aan de totstandkoming van deze film. 


Bekijk de film op het IDFA filmfestival