Ruim 200 honden en hun baasjes halen 20.000 euro op voor oude en kwetsbare honden

Onder luid geblaf hebben gistermiddag ruim 200 honden en hun baasjes door bossen en over het strand gewandeld om geld in te zamelen voor kwetsbare honden in ons land. 'Fantastisch dat zoveel mensen dat voor de honden over hebben gehad.' aldus directeur Daphne Groenendijk.

maandag 4 oktober 2021

De eerste Honden voor Honden Loop vond plaats in Zeewolde, bij het Hondenstrand dat in 2013 door de Koninklijke Hondenbescherming is uitgeroepen tot beste hondenuitlaatplek van Nederland. De wandelaars hadden de keuze uit 5 of 10 kilometer wandelen. Voor de allereerste Honden voor Honden Loop van de Koninklijke Hondenbescherming is maar liefst 20.000 euro opgehaald. 'Met het hondenweer dat er was, was de wandeling een echte uitdaging.' aldus Groenendijk.

Aan het begin van de middag werd de voorlopige tussenstand bekend gemaakt en hadden de deelnemers al 18.630 euro opgehaald. In de loop van de dag en het weekend is dat bedrag opgelopen tot 20.000 euro.

Bekende hondenliefhebbers waren er ook bij. De kersverse ambassadeur en schrijver Heleen van Royen liep met haar hond Alpha mee. Presentatrice Britt Dekker en collega Floris Göbel van Dierenpraat TV liepen samen met hondje Matzy mee. 

Gespecialiseerd opvangcentrum

Het ingezamelde bedrag gaat rechtstreeks naar het nieuwe gespecialiseerde opvangcentrum voor oudere en kwetsbare honden. Deze honden vallen door omstandigheden vaak tussen wal en schip. Bijvoorbeeld omdat het baasje is overleden of simpelweg niet meer voor zijn hond kan zorgen. Of denk aan honden die uit het laboratorium komen of mishandeld of chronisch ziek zijn. 'Een asiel kan deze honden niet altijd opvangen. Dit omdat ze speciale zorg nodig hebben.' legt directeur Groenendijk uit. Daarom is de opvang die de Hondenbescherming wil bouwen van groot belang. 

Een gezellige dag voor jong en oud 

Met een verzameling van hondenliefhebbers en honden was de Honden voor Honden Loop een waar feest. Tijdens deze funwalk was er van alles te beleven voor de hond én baasje. Want naast de wandeltocht, was er een heus festivalterrein met kraampjes met eten en drinken (ook voor de hond), een snuffeltuin, een hondenkarikaturist, workshops en gezellig muziek. Een leuke dag voor jong en oud! 

Nieuwe datum: 25 september 2022 

De tweede Honden voor Honden Loop staat al gepland. Die vindt komend jaar plaats op zondag 25 september. De voorinschrijving is al geopend.