Petitie voor betaalbare dierenartszorg overhandigd aan Tweede Kamer

Dinsdag 25 juni heeft onze directeur Daphne Groenendijk namens ruim 45.000 hondenliefhebbers in Nederland onze petitie voor betaalbare dierenartszorg aangeboden aan leden van de vaste Tweede Kamercommissie. Ze deed dit samen met Rony Doedijns van de Raad van Beheer.

woensdag 26 juni 2024

De Hondenbescherming maakt zich grote zorgen over de betaalbaarheid en beschikbaarheid van dierenartsenzorg. Steeds meer honden komen niet of niet op tijd bij een dierenarts, omdat een groeiend aantal mensen de kosten niet meer kan betalen of een arts in hun regio niet kan bereiken. Dieren zijn volledig van ons afhankelijk en mogen niet de dupe worden van onze problemen. Daarom zijn we een petitie gestart waarmee we ons achter moties van de SP, PvdD en PVV schaarden.

In de Tweede Kamer is gelukkig al brede steun voor het probleem en draagvlak om maatregelen te nemen. Alleen die laten op zich wachten. Hopelijk helpt onze oproep met de steun van al deze bezorgde hondenliefhebbers om nu snel stappen te zetten. Iedereen die de petitie heeft getekend, heel erg bedankt!

Foto v.l.n.r: voorzitter van de commissie LNV Dion Graus (PVV), Daphne Groenendijk (directeur Hondenbescherming), Rony Doedijns (Raad van Beheer), Sandra Beckerman (SP), Wim Meulenkamp (VVD) en Laura Bromet (PvdA-GL).

Foto: Daphne Groenendijk en Rony Doedijns met Ines Kostić (PvDD)

 

Bekijk het tv-item in Hart van Nederland