Meldpunt voor hulp aan dieren uit Oekraïne

Dierenhulporganisaties hebben de handen ineen geslagen en een meldpunt geopend voor dieren die slachtoffer zijn geworden van de oorlog in Oekraïne. Vanaf maandag 7 maart 09:00 uur kunnen mensen naar 088 811 33 33 bellen of mailen naar info@hulpvoordierenuitoekraine.nl voor een hulpvraag.

maandag 7 maart 2022

Het meldpunt Hulp voor Dieren uit Oekraïne is een initiatief van Dierenbescherming, IFAW, DierenLot en de NFDO en wordt gecoördineerd door de Dierenbescherming. Inmiddels hebben vele organisaties, onder wie de Koninklijke Hondenbescherming, zich erbij aangesloten.

'Op deze manier kunnen we de hulpvragen het beste kanaliseren en zorgen dat mensen het sneltst de beste hulp krijgen. Ze hebben al zoveel meegemaakt. Als ze in veiligheid zijn, zorgen wij dat de mensen bij de juiste organisatie hulp kunnen krijgen.' legt directeur Daphne Groenendijk het initiatief toe. 

Op de eerste dag zijn al ongeveer 90 telefoontjes met hulpvragen binnengekomen en ontving het meldpunt al honderden mails.

Ook hulp voor dieren buiten Nederland

Er wordt door verschillende organisaties ook gekeken naar de mogelijkheden om hulp te bieden aan dieren die nog niet in Nederland zijn. Nederlandse organisaties bieden al financiële hulp aan opvangen in Oekraïne, of sturen voedsel, beschikbaar gesteld via DierenLot, naar de grens in Polen. IFAW heeft een ervaren internationaal rampenrespons-team dat de situatie monitort en hulpvragen inventariseert via disasterresponse@ifaw.org

Contactgegevens meldpunt

Kent u mensen in nood? Deel dan de contactgegevens van het : tel 088-811 3333 (ma t/m vrij 9.00-17.00 uur) of e-mail info@hulpvoordierenuitoekraine.nl.