Gezocht: 489 hondenliefhebbers

Op de foto hiernaast zie je de 11-jarige Nero. Toen zijn eigenaresse haar woning werd uitgezet, moest er met spoed een plek voor hem gevonden worden. Het asiel wilde de Collie vanwege zijn leeftijd niet opnemen. Ten einde raad werd besloten hem bij de dierenarts te brengen voor euthanasie. Gelukkig weigerde deze. Maar er zijn in Nederland tientallen oudere honden zoals Nero.

donderdag 25 mei 2023

Een bijzondere uitdaging

Om oudere en kwetsbare honden op te kunnen vangen zoekt de Koninklijke Hondenbescherming vóór 1 juli 489 nieuwe donateurs. Een bijzondere uitdaging voor het welzijn van heel veel honden. We leggen graag uit waarom we je hulp nu nodig hebben.

Eind dit jaar hopen we de eerste seniorhonden op te vangen in ons nieuwe opvangcentrum in Den Ham (Twente). In een groene en natuurlijke omgeving krijgen honden hier een plekje helemaal toegepast op hun persoonlijke behoefte. We willen met dit centrum andere asielen en opvangcentra in Nederland en Europa inspireren. 


In 2020 verkochten wij ons kantoorpand in Den Haag om deze langgekoesterde droom te realiseren. Met de opbrengst van die verkoop en diverse nalatenschappen van donateurs konden we de aankoop en verbouwing van ons nieuwe centrum financieren. Maar we hebben dringend geld nodig om de seniorhonden op te vangen en goede zorg te kunnen bieden. We willen koste wat kost voorkomen dat gezonde oudere honden worden geëuthanaseerd!

Helaas ontvangen wij geen subsidie van de overheid of bijdragen van loterijen. Daarom zoeken we vóór 1 juli minimaal 489 hondenliefhebbers die de opvang van oudere en kwetsbare honden willen ondersteunen. Dierenvrienden weten als geen ander hoe belangrijk dat is.

Ja, ik word donateur