Voortgang bouw hondenopvangcentrum

Op dit moment zijn we druk bezig met de bouw van een uniek hondenopvangcentrum in Den Ham. Hier gaan wij oudere en kwetsbare honden opvangen en ze extra zorg en aandacht geven. In juni vierden we samen met het bouwteam dat het hoogste punt dat van de bouw was bereikt. Sindsdien zijn er weer enorme vorderingen gemaakt.

donderdag 16 november 2023

Wat is de status?

De ruwbouw van drie van de vier gebouwen is bijna klaar. De vloerverwarming, elektriciteit en de waterleidingen zijn aangelegd. De volgende stap is het aanleggen van de riolering onder ons terrein. Als dat achter de rug is, kunnen we ons richten op de aanleg van het terrein: de bestrating en het aanleggen van de eerste buitenverblijven voor de honden. We kunnen niet wachten tot het allemaal klaar is, want de vraag naar opvangplekken voor seniorhonden is enorm. Begin 2024 hopen we de eerste honden te kunnen verwelkomen.

De contouren van de hondenverblijven in ons hoofdgebouw worden steeds meer zichtbaar. De muren staan er, onder de vloer ligt al vloerverwarming. De voorbereidingen zijn getroffen voor het stucwerk op de wanden.

Deze verblijven bevinden zich in het zorgcentrum. Na de opening zullen we hierin honden opvangen die niet geschikt zijn voor adoptie. Deze honden brengen bij ons hun oude dag door en blijven bij ons tot aan hun overlijden. Deze “sponsorhonden” kunnen straks door mensen financieel worden gesteund, zodat we ze alle zorg, liefde en begeleiding kunnen bieden die zij nodig hebben.

De ingang van ons hoofdgebouw in wording. Onder deze luifel zal straks de ingang zijn naar het gebouw waar mensen langs kunnen komen om naar beschikbare honden kunnen komen kijken. Naast de receptie kunnen mensen door het raam naar de honden kijken.
De verblijven van de sponsorhonden in het zorgcentrum op ons terrein.
Dit gebouw (de boerderij) gaan we als educatief centrum gebruiken, voor onder andere lezingen en workshops.
Het hoofdgebouw vanaf de achterkant gefotografeerd. In het gebouw zitten veel deuren. Deze geven ieder voor zich toegang tot een van de hondenverblijven. Door de rechtstreekse toegang hoeven de honden niet langs de andere honden te lopen, waardoor de rust in het gebouw wordt bewaard.

Lees meer over de opvang van seniorhonden