Britt Dekker nieuwe ambassadeur van Koninklijke Hondenbescherming

‘Honden zijn enorm bijzondere dieren en hebben meer bescherming nodig dan we denken.’

 

woensdag 21 april 2021

Er kan weer een nieuwe mijlpaal aan het leven van Britt Dekker worden toegevoegd. Ze mag zich vanaf vandaag de nieuwe ambassadeur van de Koninklijke Hondenbescherming noemen. 'Fantastisch dat zo een grote dierenvriend zich aan ons wil verbinden.'

Britt Dekker is bekend van het kindersportprogramma Z@ppSport. Tegenwoordig timmert ze aan de weg bij SBS6 in programma’s als We Want More, Wie Van de 3 en First & Last met Martien Meiland. 

De presentatrice bracht twee jaar geleden ook een film uit waarin haar paard George te zien is. Ze is een verdienstelijk dressuurrijder en steekt haar liefde voor dieren niet over stoelen of banken. Op televisie en online maakt(e) ze programma’s als Britts Beestenbende en Dierenpraat TV waarin ze op een toegankelijke manier de kijker informeert over dierenweetjes en -zaken.

 

Britt Dekker

Ik ben zo blij dat ik deze rol mag en kan vervullen. Elke dag worden naar schatting 550 honden mishandeld en verwaarloosd. Dat mag in Nederland gewoon niet gebeuren. Honden zijn enorm bijzondere dieren en hebben meer bescherming nodig dan we denken.

Britt Dekker


PupQuiz

De Koninklijke Hondenbescherming is daarom verheugd dat Britt Dekker ambassadeur wil zijn. Directeur Daphne Groenendijk is ervan overtuigd dat de honden in Nederland er een heel goeie vriend bij krijgen: 'Als er iemand is in ons land die van honden houdt en respect heeft voor de trouwe viervoeters, dan is Britt dat wel. Binnenkort gaan we een video voor onze PupQuiz met haar opnemen, en het belooft heel bijzonder te worden.' zegt Groenendijk.

In Nederland wonen zo’n 1,9 miljoen honden, en ze maken deel uit van gezinnen, bieden hulp in bepaalde sectoren als douane, leger en politie, en aan individuen waardoor zij mee kunnen doen aan de maatschappij. De Koninklijke Hondenbescherming vangt tevens verwaarloosde en oudere honden op, waar Britt Dekker ook aandacht voor zal gaan vragen. 

Groenendijk: ‘We komen op voor de rechten van honden en zorgen dat er aandacht en actie wordt ondernomen zodat we een optimale leefomgeving krijgen waar honden hond kunnen zijn. Het is fantastisch dat Britt ons daarbij gaat helpen.'

Voor meer video's van Britt Dekker en haar hond Matzy, ga naar Dierenpraat TV.