Antwoorden

Vraag 1) Wat zijn de populairste hondennamen in Nederland?

Antwoord B: Luna en Max

Max is niet alleen in de Formule 1 de grote winnaar. Ook als het om hondennamen voor reuen gaat, staat Max (al jaren) op #1. Bij de teefjes gaat de naam Luna aan kop. 

Top 5 reuen: 1. Max  2. Buddy  3. Bo  4. Charlie  5. Boef  
Top 5 teefjes: 1. Luna  2. Bella  3. Lola  4. Pip  5. Bo

Bron: Hondennamen.nl

Vraag 2) Hoeveel kost een hondenleven gemiddeld?

Antwoord C: 18.000 euro

Een hondenleven kost gemiddeld genomen ongeveer 18.000 euro (exclusief hondenbelasting, inclusief medische kosten). Het is daarom verstandig om een huisdierenverzekering af te sluiten of om alvast maandelijks een bedrag opzij te leggen voor toekomstige kosten.

Vraag 3) Wat voor soort hond is Snoopy?

Antwoord C: Beagle

Snoopy is een fictieve beagle, getekend door Charles M. Schulz. Beagles hebben lange en hangende oren, grote ronde ogen en een opvallende neus. De korte vacht is meestal zwart, bruin en wit. 

Vraag 4) Hoe vaak moeten honden uitgelaten worden?

Antwoord B: 4 keer

Honden moeten minstens 4 keer worden uitgelaten, verdeeld over de dag.

Vraag 5) Hoeveel honden zijn er in Nederland?

Antwoord B: Naar schatting 1,9 miljoen honden

Volgens onderzoek van Dibevo onder 7.200 huishoudens is het aantal honden in Nederland sinds 2020 gegroeid van 1,5 naar 1,9 miljoen. Dit zijn de enige actuele cijfers die enigszins de hondenpopulatie in Nederland uitdrukken. Andere harde data zijn er nog niet. 

Vraag 6) Welke honden moeten verplicht gechipt worden?

Antwoord A: Alle honden

Alle honden moeten binnen 7 weken na de geboorte worden gechipt en vóór de leeftijd van 8 weken bij een aangewezen databank geregistreerd zijn.

Vraag 7)  Hoe oud werd de oudste hond ter wereld?

Antwoord C: 29 jaar

Bluey, een Australische hond, is officieel (volgens Guiness World Records) de oudste hond: hij werd 29 jaar en vijf maanden. Gemiddeld worden honden 10 tot 14 jaar oud. Houd er dus rekening mee dat jullie lange tijd samen zijn.

Vraag 8) Waarvoor wordt geld ingezameld tijdens de Honden voor Hondenloop van de Koninklijke Hondenbescherming?

Antwoord A: Voor de opvang van oude en kwetsbare honden

Met de Honden voor Honden Loop zamelen de deelnemers geld om te voorkomen dat oude en kwetsbare honden worden ingeslapen, simpelweg omdat er geen plek voor hen is. De Koninklijke Hondenbescherming vangt deze honden op, laat ze bijkomen, helpt ze met hun gezondheid en bereidt ze voor op een nieuwe uitplaatsing. Want iedere hond verdient een waardig en respectvol bestaan!

Gun jij oudere en kwetsbare honden nog een goede oude dag? Loop op 1 oktober mee met de Honden voor Honden Loop in Baarn. 

Ja, ik loop mee!