Doneer nu

 

Blaffende hond

 

Heeft u een hond die veel blaft? Of heeft u buren met een blaffende hond? Wellicht kan deze informatie u verder helpen.

 

Wanneer een hond af en toe blaft, is dat normaal. Blaft een hond vaak of lang, dan betekent het dat de hond zich niet goed voelt. Dat kan verschillende redenen hebben. De hond kan bijvoorbeeld bang zijn om alleen thuis te zijn. Of hij kan zich vervelen en blaffen om iets te doen te hebben. Of hij blaft om zijn huis of tuin te verdedigen.

 

Soms blaft een hond bijna niet als je thuis bent. Trek je de deur achter je dicht dan kan de hond ineens wel veel blaffen. Als baas heb je dat dus niet altijd door. 

 

Een hond die veel blaft, kan mensen (denk bijvoorbeeld aan je buren) gespannen maken. Het gaat dan niet over een blaf laten horen bij de deur en dan stil zijn, maar bijvoorbeeld een uur lang blaffen. 

 

Een oplossing vinden

Blaft je hond te veel? Dan is het zaak uit te vinden waarom hij dat doet. Iemand die is opgeleid om het gedrag van honden te begrijpen en herkennen, kan je daarbij helpen. Deze mensen heten ‘hondengedragstherapeut’ of ‘hondengedragsdeskundige’. Zij bekijken waarom de hond blaft. En helpen vervolgens om een echte oplossing te vinden voor het blaffen. 

Een hondengedragsdeskundige of ‘therapeut’ kan je helpen op diervriendelijke wijze een echte oplossing te vinden voor het blaffen van je hond. Je vindt er één in je buurt via de Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden, de NVGH. Hulp van een hondengedragsdeskundige kost geld. Je krijgt echter wel ‘waar voor je geld’. Met deze deskundige werk je immers aan een échte oplossing die ook goed is voor je hond.

 

------------------------------------------------------------------------

 

Tanja (35 jr.)

 
‘Wij hadden een hond genomen voor de kinderen. Het leek ons leuk en gezellig. Toen we de hond een tijdje hadden, ging hij overdag blaffen als we weg waren. De buren werden er gek van. Op advies van een buurman deden we de hond een ‘antiblafband’ om. Toen ging het pas echt mis! De hond sloopte de bank, het kleed, het speelgoed van de kinderen. Gelukkig kregen we daarna hulp van een hondengedragsdeskundige.
 
Zo kwamen we erachter dat we veel te weinig met de hond deden. Hij verveelde zich. Uit verveling ging hij blaffen. Toen dat niet meer kon, ging hij dus het huis slopen. We hebben ons vergist in wat een hond nodig heeft. Hij wordt nu elke dag goed uitgelaten. Een van de buren past ook op hem als we langer van huis zijn. Zo gaat het gelukkig goed. De hond is ook veel blijer.’

 

Download onze flyer:

 

Steun de Koninklijke Hondenbescherming!

Word donateur