Doneer nu

In een hoop Nederlandse gemeenten zijn gebieden aangewezen als losloopzone voor honden. Voor veel hondenbaasjes en hun honden is dit een zegen alhoewel….vaak blijkt er onvoldoende goed nagedacht over de zone of het gebied zelf. Het is erg klein of vlak langs een doorgaande weg, het is overwoekerd met bereklauw of grasaren of het is een simpel stukje gras of zand waar een hond al snel op uitgekeken is. Het is nog best een kunst, een losloopgebied zo aan te wijzen en/of in te richten dat het er goed toeven is voor baas en hond. Heeft u ook een gevaarlijk, bizar of slecht losloopgebied in de buurt? Stuur ons een foto of video en help mee een statement te maken bij gemeenten.

Stuur hier uw foto of video in

 

Hier vindt u een overzicht van ingezonden gebieden:

Locatie: Rotonde Ringelwikke, Leidscheveen © Robin Smit
Beschrijving: Onmogelijk om hier je hond los te laten.

 

Locatie: Groenstrook Bombardonstraat, Amersfoort.
Beschrijving: Op dit kleine groenstrookje mogen honden los lopen. Dit is echter veel te gevaarlijk omdat er geen omheining is en auto's en al het andere verkeer hier, zonder gas terug te nemen, langs rijden. Ook staan er ontzettend veel grasaren.

 

Locatie: Baarn
Beschrijving: Uitlaatterrein klein, ingeklemd tussen fiets- en wandelpad met ernaast een verboden voor hondenbord. Alles tesamen op nog geen 5 meter.

Stuur uw eigen foto of video in

Locatie: Amstelkade, Amsterdam
Beschrijving: De Amstelkade in Amsterdam is grotendeels aangegeven als losloopgebied in Amsterdam maar valt in de zomer niet te lopen doordat ze de grasaren niet maaien, super gevaarlijk

 

Locatie: Provinciale weg, Zaandam
Beschrijving: Het is een heel klein stukje naast de drukke weg. De omheining heeft veel te grote openingen. Met drie honden is het al vol.

Stuur uw eigen foto of video in

Locatie: Overwhere, Purmerend
Beschrijving: Schitterend losloopgebied maar wel naast een doorgaande weg en fietspad zonder bosjes of hekken

 

Locatie: Wijk Borgele, Deventer
Beschrijving: Gras staat ruim een meter hoog en het stikt er van de grasaren

Stuur uw eigen foto of video in

Locatie: Friezenbuurt, Maarssen
Beschrijving: Het ligt puur aan het Amsterdams Rijnkanaal. Zonder enige bescherming dus open dijk. Plus hier wordt het gebied niet onderhouden. De grasaren de berenklauw staan meer dan een meter hoog. Met alle gevolgen van dien.

 

Locatie: Van Nijenrodeweg, Amsterdam
Beschrijving: Het gevaarlijke is dat er een strook groen is en dan een fietspad, dan klein strookje groen en dan de weg waar keihard gereden wordt. Bizar is dat het aan een park ligt met genoeg ruimte maar daar moeten de honden vast. Behalve op één veld, maar dan alleen van 01 oktober tot 01 mei.

Stuur uw eigen foto of video in

 

Laatste nieuws: