Heleen van Royen en Renate Gerschtanowitz openen ons Hondencentrum in Den Ham

Op maandag 26 augustus, Wereld Hondendag, vierden we de officiële opening van ons Hondencentrum in het Twentse Den Ham. Behalve partnerorganisaties, sponsoren, buurtbewoners en andere relaties waren ook onze ambassadeurs Heleen van Royen en Renate Gerschtanowitz van de partij.

zondag 25 augustus 2024

Ons Hondencentrum is uniek in Nederland en gebaseerd op de nieuwste inzichten opgedaan bij onze Engelse partnerorganisatie Dogs Trust. In prikkelarme ruimtes, te midden van het groen, vangen gespecialiseerde dierverzorgers oudere en kwetsbare honden op. Door de speciale bouw en de manier waarop er met de honden wordt gewerkt, is de opvangsituatie voor de honden minder stressvol.

Speciale zorg voor seniorhonden

De Hondenbescherming vangt al zo’n 25 jaar seniorhonden op die anders tussen de wal en het schip belanden. Denk aan honden van wie het baasje is komen te overlijden, in een verpleeghuis is opgenomen of om gezondheidsredenen de zorg niet meer aankan. Oudere honden zijn vaak niet welkom in asielen vanwege de hoge kosten en de langere (soms permanente) verblijfsduur. Wij geven juist deze honden de extra zorg en aandacht die zij nodig hebben. En zodra ze er klaar voor zijn, wordt een nieuw huis voor ze gezocht.

Een droom die uitkomt

Tot dusver verbleven de honden altijd in asielen van partnerorganisaties. Maar in 2020 verkochten we ons kantoorpand in Den Haag om onze droom te verwezenlijken: een eigen opvangcentrum voor oudere en kwetsbare honden. De enorm gestegen bouwkosten dreigden nog even roet in het eten te gooien, maar inmiddels is het centrum gedeeltelijk open om seniorhonden uit de meest schrijnende situaties op te kunnen vangen.