Wie zorgt er straks voor Flip?

Honderden keren per jaar worden wij gebeld door radeloze mensen die met hun handen in het haar zitten. Waarom? Omdat ze bijvoorbeeld ernstig ziek zijn en een oudere hond hebben waar ze onmogelijk meer voor kunnen zorgen. Of door mensen die net een ouder verloren hebben en zelf geen plek hebben voor een hond.

Oudere honden zijn helaas niet altijd welkom in asielen vanwege de hoge (medische) kosten en de langere verblijfsduur - soms permanent. Jaarlijks worden tientallen honden onnodig ingeslapen, simpelweg omdat er geen plek voor hen is. Voor deze honden bouwt de Koninklijke Hondenbescherming een nieuw hondenopvangcentrum.

Help mee en word donateur

Als het baasje overlijdt...

In Nederland is het mogelijk om van alles te regelen voor het moment dat iemand komt te overlijden. De muziek die gedraaid moet worden tijdens de uitvaart, de laatste rustplaats kan uitgezocht worden en er kan vooraf bepaald worden hoe de erfenis wordt verdeeld. Helaas wordt er vaak niet nagedacht over wat er met de hond gaat gebeuren. Er wordt aangenomen dat dochter, zoon of een ander familielid de zorg voor de hond wel overneemt. Maar als hun leven niet ingericht is op het hebben van een hond dan wordt deze zorg vrijwel altijd geweigerd. En dan? 

Niet iedere hond is welkom in een asiel

De oudere honden, honden met een chronische ziekte of honden met gedragsproblemen zijn helaas niet altijd welkom in asielen, vanwege de hoge (medische) kosten en de langere tijd die het kost om een nieuw huis voor hen te vinden.

Speciaal voor deze honden bouwen wij ons hondenopvangcentrum in Den Ham. Dit centrum is gebaseerd op de succesvolle formule van het Engelse DogsTrust, die de diervriendelijke opvang van honden heeft geoptimaliseerd. Al jaren doen zij onderzoek naar hoe honden reageren op de manier waarop ze worden opgevangen en begeleid. In ons ontwerp voor de opvang bouwen we voort op hun kennis en kunde.

Word donateur

Honden in uw testament

Onze droom is een waardig en respectvol bestaan voor alle honden in Nederland. Deelt u deze droom? Overweeg dan om de Koninklijke Hondenbescherming – naast uw dierbaren - te laten delen in uw nalatenschap. Met uw hulp kunnen wij ons blijven inzetten voor hondenwelzijn. Ook in de toekomst.

Lees meer over nalaten aan de Hondenbescherming