Doneer nu

Bekende vrienden van de Koninklijke Hondenbescherming

Het goede werk van de Hondenbescherming kan alleen mogelijk worden gemaakt dankzij onze trouwe donateurs, partners en ambassadeurs. Dankzij hun grote hondenhart, hun vrijwillige bijdrage en hun stem voor honden kunnen we oude honden helpen, verwaarlozing en mishandeling bestrijden en voorlichting geven over verantwoord hondenbezit.

 

Arthur Japin

Ambassadeur van de Koninklijke Hondenbescherming

Foto: © Corbino

Arthur Japin is sinds april 2022 ambassadeur voor de Koninklijke Hondenbescherming. De schrijver werd bij het grote publiek bekend met De zwarte met het witte hart. Voor zijn roman Een schitterend gebrek kreeg hij de Libris Literatuur Prijs. Zijn bestsellers verschenen internationaal in meer dan 20 talen.

Afgelopen jaar verscheen bij Uitgeverij Mozaïek zijn boek Honden voor het leven, waarin hij vertelt over de drie honden in zijn eigen leven: Kellie, Trip en Basso. Arthur Japin zal zich in gaan zetten voor het nieuwe hondencentrum en een rol spelen bij de Honden voor Honden Loop.  

 

Heleen van Royen

Ambassadeur van de Koninklijke Hondenbescherming

Heleen van Royen is schrijver en ambassadeur van de Koninklijke Hondenbescherming. In Nederland is ze bekend door haar bestsellers De gelukkige huisvrouw, Godin van de jacht, De ontsnapping, De mannentester en Sexdagboek, die bijna ook allemaal succesvol werden verfilmd en bewerkt voor theater. Ze verkocht tot nu toe maar liefst ruim 1,7 miljoen boeken. In 2017 debuteerde ze als regisseur met de ontroerende documentaire 'Het doet zo zeer' over de dementie van haar moeder.

Heleen heeft al heel lang honden. Op dit moment heeft ze twee herders. Alpha en Fenna hebben zelfs hun eigen instagram account: @twohappyshepherds. Heleen van Royen: “Mijn honden betekenen heel veel voor me. De dagelijkse wandelingen houden me fit en ik zou echt niet weten wat ik zonder ze moet.”  

>> Lees meer

 

Britt Dekker

Ambassadeur van de Koninklijke Hondenbescherming

Britt Dekker is bekend van het kindersportprogramma Z@ppSport. Op televisie en online maakt(e) ze programma’s als Britts Beestenbende en Dierenpraat TV waarin ze op een toegankelijke manier de kijker informeert over dierenweetjes en -zaken.

Britt Dekker: “Ik ben zo blij dat ik deze rol mag en kan vervullen. Elke dag worden naar schatting 550 honden mishandeld en verwaarloosd. Dat mag in Nederland gewoon niet gebeuren. Honden zijn enorm bijzondere dieren en hebben meer bescherming nodig dan we denken.”

>> Lees meer

 

Bas Muijs

Vriend van de organisatie

Een van deze bekende vrienden is acteur en radio-dj Bas Muijs, bekend van onder andere 'Goede Tijden, Slechte Tijden', 'Costa', 'Voetbalvrouwen' en 'Snuf de Hond'. Bas heeft ons geholpen met de lancering van ons platform Een hond voor mij. Daarmee willen we mensen helpen een goede afweging te maken voordat ze een hond aanschaffen.

Nog altijd belanden jaarlijks meer dan 10.000 honden in een asiel. Hondenbezitters blijken toch te weinig tijd te hebben of lopen tegen andere problemen aan. Bas houdt veel van honden, maar hij heeft bewust op dit moment geen hond, omdat hij 'te weinig tijd' heeft om een hond de aandacht te geven die hij verdient.

 

Word donateur

 

Gerard Ekdom

Vriend van de organisatie

Ook radio dj en televisiepresentator Gerard Ekdom heeft een groot hondenhart. Hij heeft zelf thuis honden en weet goed wat daar allemaal bij komt kijken. De goede zorg begint al voor de aanschaf van een hond of pup. Daarom verleende hij graag zijn stem aan de campagne waarin we mensen opriepen bewust te kiezen voor eerlijke pups uit goede nestjes. 

 

Wilt u ook helpen?

Lees op welke manieren dat allemaal mogelijk is.