Tim, in een jaar beide baasjes verloren

In oktober 2021 neemt mevrouw Kruidhof contact met ons op omdat ze niet meer kan zorgen voor Tim. Tim is een 11-jarige gecastreerde reu, een teckel. Hij is van haar ouders geweest. Haar vader is afgelopen jaar aan corona overleden, haar moeder is dit jaar aan de gevolgen van een andere ziekte overleden.

Tim was echt haar vaders hondje. Hij zat altijd bij hem op schoot. Hij mist zijn baasjes enorm en woont sinds het overlijden bij de dochter, mevrouw Kruidhof.

Sinds het overlijden van haar ouders, woont Tim bij haar. Haar broer is allergisch. Daarom verblijft hij in haar huis. Alleen is zij fulltime aan het werk. Overdag verblijft hij in haar gang, omdat hij anders overal in de kamer plasjes achter laat. Ze is pas in een nieuwe buurt komen wonen. De buren hebben een kat en hebben niet zoveel met honden. De andere buren heeft ze niet veel contact mee. Ze heeft wel een oppasservice, maar dat is toch te weinig. Tim is gewend veel aandacht te krijgen en is echt een gezelschapshond. Het is heel verdrietig dat hij nu meer dan 10 uur per dag alleen thuis is en alleen maar in de gang kan verblijven. Tim verdient zoveel meer dan dat zij hem op dit moment kan geven.

Het afscheid is zeer emotioneel maar ze beseft tegelijkertijd dat wij goed voor Tim gaan zorgen en hem snel een nieuw warm mandje bezorgen.

Bekijk het verslag van Tim in het seniorenhuis:

Help mee

Wekelijks wordt de Hondenbescherming gebeld met vergelijkbare verhalen. Oudere honden die hun baasje verliezen en tijdelijk op worden gevangen door een van hun kinderen. Tijdelijk omdat vaak het leven van de kinderen niet ingericht is op het zorgen voor een hond. Wij vangen deze honden op en geven ze de zorg zoals hun baasje zou hebben gedaan. Maar dat kunnen we niet zonder uw hulp. Word donateur en help honden zoals Tim op te vangen.

Help ons en word donateur!