Herder Doe, achtergelaten op een bedrijventerrein

In oktober 2021 ontvingen we een noodkreet, omdat op een bedrijventerrein in de provincie Utrecht een oude, eenzame herdershond zou wonen. De hond werd doordeweeks gevoerd door medewerkers van aanpalende bedrijven. De verlaten waakhond sliep in de struikjes op het terrein en met de winter in aantocht zag het er niet goed voor hem uit.

Samen met de dierenambulance gingen we polshoogte nemen. Wij troffen daar een knappe, fitte Mechelaarreu aan van 9 á 10 jaar. Hij is Doe genoemd, maar luistert daar niet naar. We hebben de oude hond overgebracht naar ons seniorenhuis en daar woont Doe nu een aantal maanden. Hij is benaderbaar en erg vriendelijk, maar zodra de lijn om gaat, verzet hij geen stap meer. Hij kent mensen alleen van vluchtig contact en een bak voer.

Bekijk het verslag van de reddingsactie:

We hebben oproepen gedaan voor een nieuwe, warme mand. Er is veel medeleven, maar na maanden nog steeds geen nieuw baasje. Daarom willen we Doe in ons seniorenhuis een zo mooi mogelijk leven bieden: met een mooie, passende buitenruimte waar hij zo van houdt.

Wilt u helpen om honden zoals Doe op te vangen? Met uw bijdrage maakt u het mogelijk deze honden de zorg te geven zoals een baasje dat zou hebben gedaan.

Help ons en word donateur!