Ongeneeslijk zieke baas kan niet meer voor Cash zorgen

2022 is pas een paar dagen oud als wij gebeld worden door mevrouw Tuls. Haar vader is ongeneeslijk ziek en kan niet meer voor zijn hond zorgen. De hond, 'Cash' genaamd, is een grote en loeisterke ruim 9 jaar oude kruising. 

Ten tijde van het telefoongesprek zat Cash al weken vrijwel continu alleen thuis. Zijn baasje lag op dat moment in het ziekenhuis vanwege complicaties. Cash werd uitgelaten door vrienden of buren maar na de korte wandeling weer alleen thuis achtergelaten. Omdat familie ver weg woont en ook niet de mogelijkheid heeft om goed voor hem te zorgen is de eigenaar al maanden bezig geweest om een geschikte oplossing voor zijn geliefde hond te vinden. Meneer had, voordat hij zou komen te overlijden, nog de nadrukkelijke wens dat Cash goed terecht zou komen. 

Meerdere malen geweigerd

In een zoektocht naar een geschikte opvang heeft hij contact opgenomen met verschillende asielen. Bij meerdere werd hij geweigerd vanwege de hoge leeftijd Cash en zijn gezondheidsproblemen. Meneer was ten einde raad en erg bang dat er geen andere mogelijkheid zou zijn dan Cash in te laten slapen. Een dierenarts had hem verteld dat dit zou gaan gebeuren als Cash niet herplaatst zou kunnen worden.

Cash gered 

Een laatste zoektocht van de familie op het internet bracht hen bij de Koninklijke Hondenbescherming en daar zijn wij blij om. Honden zoals Cash kunnen makkelijk 15 jaar oud worden. Als de familie Tuls zich niet bij ons had gemeld dan was de kans zeer groot geweest dat Cash op minder dan twee derde van zijn leven zou worden ingeslapen. En alleen maar vanwege knieproblemen waar met medicatie goed mee te leven valt.

Bekijk het verslag van Cash in het seniorenhuis:

Help mee

Mevrouw Tuls: ‘We zouden het heel fijn vinden als hij ergens terecht komt bij iemand die de tijd en ruimte heeft om voor hem te zorgen. Het is een erg lieve hond en we zijn blij dat de Koninklijke Hondenbescherming een nieuw mandje voor hem gaat zoeken en zich tot die tijd over hem ontfermt.’ 

Honden die nog een heel leven voor zich hebben mogen niet worden ingeslapen. En daarom vangen wij ze op. Maar dat kunnen we niet zonder uw hulp. Word donateur en help honden zoals Cash op te vangen.

Help ons en word donateur!