Doneer nu

 

Een hond verdient beweging!

 

Elke hond, jong, oud, fit of beperkt in zijn mogelijkheden, heeft behoefte aan en recht op voldoende beweging. Die beweging kan bestaan uit lichamelijke én geestelijke activiteit. Als hij maar lekker bezig kan zijn, het liefst samen met zijn eigenaar en/of gezin. 

 

Een hond die voldoende ‘te doen’ krijgt, is niet alleen een blijere en gelukkigere hond, het is ook een fijnere hond om om je heen te hebben. Verveling is een belangrijke oorzaak van ongewenst gedrag bij honden. Denk aan blaffen, aandacht trekken of onrustig zijn in huis. Een hond die moe en tevreden is, zal eerder rustig op zijn eigen plek liggen in huis, dan een hond die uit verveling zichzelf taken toebedeelt of hobby’s zoekt. 

 

Waarom is beweging voor de hond zo belangrijk?

Honden hebben naast goede voeding gepaste beweging nodig. Wat passend is voor uw hond hangt af van zijn leeftijd, zijn bouw en zijn gezondheid. Elke dag vrije beweging waarin de hond zich kan uitleven tijdens rennen, springen, snuffelen, zwemmen of graven, is wenselijk om de hond fysiek en mentaal fit en gezond te houden.

Uit onderzoek van de Hondenbescherming is gebleken dat honden in Nederland te weinig bewegen. Meer dan de helft van de honden beweegt minder dan een uur en meer dan een op de vijf beweegt zelfs minder dan een half uur op een doordeweekse dag. Dit kan leiden tot verveling, ongewenst gedrag en welzijnsproblemen voor de hond. Goed uitlaten is dus echt belangrijk!

 

 

Steun de Koninklijke Hondenbescherming!

Word donateur