Speedy

17 juli 2020

De elfjarige Speedy, wat overigens een geschatte leeftijd is, leefde samen met haar eigenaar en zijn vriendin in een klein appartementje met een piepklein plaatsje voor het huis. De thuiszorgmedewerkster trok aan de bel toen ze vond dat de situatie uit de hand dreigde te lopen en belde ons. Meneer was in het ziekenhuis opgenomen en bleek terminaal en mevrouw kon niet meer lopen. Speedy werd niet meer uitgelaten en poepte op het plaatsje of gewoon in huis. Voor Speedy werd een afspraak gemaakt om haar naar het seniorenhuis over te brengen.
We troffen een heftig blaffende en zeer onrustige hond aan. Bovendien was ze een keer zo zwaar als ze mag zijn. Ze bleek niet gechipt, niet geënt en een dierenarts had ze ook nooit gezien. Haar vacht was op bepaalde plekken vervilt en ze rook niet erg fris. Lopen kost haar moeite, ze ligt liever, zelfs met eten. De veertig kilo zware Speedy moet minstens twintig kilo kwijt. En dat wordt een klus. Het is een uitermate vriendelijke hond, ze laat zich makkelijk hanteren en onderzoeken. We zullen haar nog veel gaan zien want Speedy is voorlopig nog niet beschikbaar voor een nieuwe eigenaar.

Terug naar nieuwsoverzicht