Shiva

17 juli 2020

Shiva stapt met soepele passen naast haar verzorger mee en steekt zonder veel omhaal haar neus tegen mijn broek aan om eens even goed kennis te maken. Dat verbaast me, haar eigenaresse omschreef haar als een erg onzeker hondje dat met grommen en snappen haar grens aangeeft. Deze vrijpostigheid had ik daarom niet verwacht. De verzorger geeft aan dat als je het aan Shiva laat, het contact, het dan eigenlijk altijd goed gaat. Mocht ze contact niet willen, dan zal ze dat duidelijk aangeven door in eerste instantie te grommen.
Shiva is een alert en snel reagerend herderachtig hondje in mini-verpakking. Ze volgt aanwijzingen graag en vlot op en heeft twee grote donkere ogen waarmee ze de wereld om zich heen op intense wijze bekijkt. Ze is elf jaar oud. Van haar is afstand gedaan omdat de vader van de eigenaresse overleed en daarmee de oppas voor Shiva als mevrouw moest werken. Shiva kan niet in een bench omdat ze daarvan compleet in paniek raakt. Het is een gehoorzaam hondje dat buiten veel losliep en direct terugkwam indien geroepen. In vele opzichten een ideaal en handzaam formaat herdertje die je wel voor je moet winnen. Ze zal het het beste doen in een rustige 1 op 1 situatie met een baasje die ze door dik en dun vertrouwen kan en die passend op haar subtiele signalen reageren zal als ze situaties tegenkomt die ze eng vindt. Interesse in Shiva? Neem dan contact op met www.dierentehuisdenbosch.nl

Terug naar nieuwsoverzicht