Guusje

16 juli 2020

In een juniweekend ontvingen wij een noodtelefoontje van een maatschappelijk werkster die zich grote zorgen maakte over twee honden van een client van haar. Het ging slecht met deze client en aangezien hij gedwongen zijn woning moest verlaten zag hij geen andere uitweg meer dan het leven van zijn honden te beëindigen. Geld voor de dierenarts was er niet en ze vreesde het ergste. Dankzij haar adequate optreden konden de beide dieren snel naar het seniorenhuis worden overgebracht. De honden in kwestie zijn Britt & Guusje, een bruine Labrador van 13 jaar en een Jack Russeltje van 12. Twee teefjes. Compleet met vlooiencircus, kapotgebeten en gekrabde huid en slechte gebitten kwamen ze binnen. Ze waren nooit geënt of gechipt. Met de mededeling van de hulpverleenster ‘ze moeten samenblijven, hebben hard leven gehad, zonder liefde’, namen wij de zorg voor ze over. Ze roken niet bepaald naar viooltjes en hun huid zag er slecht uit. Na enkele weken goede zorgen, de nodige baden, goed voer en rust wordt steeds duidelijker dat het hondjes zijn met een gouden karakter. Guusje is wat vrijpostiger en durft, hoewel voorzichtig en met lage, bijna verontschuldigende houding contact te maken, ook met een voorbijganger. Ze toont ons verder haar terriergenen door onmiddellijk te reageren op het geritsel in het naastgelegen struikgewas. Een fervent jagertje. Interesse in Guusje & Britt? Neem dan contact op met www.dierentehuisdenbosch.nl

Terug naar nieuwsoverzicht