Chico_

16 juli 2020

Voorbijgangers beginnen te giebelen als zij ons met hem zien lopen. 'Kijk daar, net een pony': wordt er gezegd. En da's goed te begrijpen, we lopen namelijk met Chico. Hij is de grootste hond die ooit in ons seniorenhuis woonde. Het is een Anatolische herdershond, een reu van 10 jaar oud. Dit type hond komt uit Turkije en bewaakt daar zelfstandig kuddes vee. Indrukwekkende honden die je beter maar heel serieus kunt nemen in hun taak. Chico heeft zijn hele leven samen met zijn vader het café van hun eigenaar bewaakt. Hun eigenaar sloot het café en Chico’s vader overleed. Chico verhuisde naar het seniorenhuis. Enigszins op onze hoede vanwege de reputatie van deze honden waren we wel maar de kleindochter van de eigenaar bezwoer ons dat Chico net zo vriendelijk als groot was. En daar bleek geen woord van gelogen. Het is een gentle giant. Maar wel een hele grote hond, heel erg sterk en bij tijden heel weinig meewerkend. Hij heeft duidelijk zijn eigen ideeën over de route en over wanneer het weer tijd is naar huis te gaan. Chico is dolgraag buiten en gehoorzaamt maar matig. Hij is introvert en voorzichtig en wordt graag geaaid door mensen die hij kent. Het is een soeverein dier dat geen lol heeft in balletjes apporteren. Hij kan prima alleen zijn maar geniet ook van contact en aaien op zijn tijd. Een grote, goed afgezette tuin waarin hij zijn rondes kan maken als hem dat goeddunkt zou ideaal voor hem zijn.
Interesse in Chico? Neem dan contact op met www.dierentehuisdenbosch.nl

Terug naar nieuwsoverzicht