Britt_

16 juli 2020

In een juniweekend ontvingen wij een noodtelefoontje van een maatschappelijk werkster die zich grote zorgen maakte over twee honden van een client van haar. Het ging slecht met deze client en aangezien hij gedwongen zijn woning moest verlaten zag hij geen andere uitweg meer dan het leven van zijn honden te beëindigen. Geld voor de dierenarts was er niet en ze vreesde het ergste. Dankzij haar adequate optreden konden de beide dieren snel naar het seniorenhuis worden overgebracht. De honden in kwestie zijn Britt & Guusje, een bruine Labrador van 13 jaar en een Jack Russeltje van 12. Twee teefjes. Compleet met vlooiencircus, kapotgebeten en gekrabde huid en slechte gebitten kwamen ze binnen. Ze waren nooit geënt of gechipt. Met de mededeling van de hulpverleenster ‘ze moeten samenblijven, hebben hard leven gehad, zonder liefde’, namen wij de zorg voor ze over. Ze roken niet bepaald naar viooltjes en hun huid zag er slecht uit. Na enkele weken goede zorgen, de nodige baden, goed voer en rust wordt steeds duidelijker dat het hondjes zijn met een gouden karakter. Britt is bescheiden en rustig. Ze lijkt het nog niet goed te durven geloven dat ze leven mag, dat ze initiatief mag nemen en aan mag geven wat ze leuk vindt. Ze durft zich nog niet over te geven aan haar nieuwe leven en bekijkt alles met grote ogen. Hopelijk kruipt ze na verloop van tijd meer uit haar schulp en kan ze nog een aantal jaar genieten van een fijn hondenleven. Interesse in Britt & Guusje? Neem dan contact op met www.dierentehuisdenbosch.nl

Terug naar nieuwsoverzicht