Jokkie

16 juni 2020

Jokkie is een Maltezerachtig type hondje, een wat theatraal meneertje van 13 jaar oud.
Hij heeft een klein koppie met grijzige oortjes en prachtige donkere ogen. Hij is geenszins bescheiden en staat graag in het middelpunt van de belangstelling. Hij kreeg de VIP behandeling vandaag en mocht de hele dag mee naar het kantoor. Hij staat me op te wachten midden in die grote ruimte en op mijn vraag ‘is dit Jokkie’ gaat zijn staartje heen en weer. ‘Natuurlijk is dit Jokkie, wie anders…, lijkt ie te willen zeggen’. Hij mag mee naar buiten, samen met Miep, een leeftijdsgenoot en een teefje bovendien. Hij heeft dat direct in de gaten en doet zijn uiterste best indruk te maken op Miep. Je zou zeggen dat je op je dertiende wel weet hoe je je enthousiasme moet beheersen. Maar niet Jokkie, hij is een open boek en gaat er nog helemaal voor. Het is een aanwezig hondje van wie afstand is gedaan omdat hij niet meer paste in zijn gezin. Hij is fit en alert, gaat graag nog mee uit maar wil het liefste de hele dag achter zijn nieuwe baasje aandribbelen.

Terug naar nieuwsoverzicht