Xhosa

4 oktober 2019

Xhosa is het hondje met de verrassende oren. In rust hangen ze en naar gelang zijn mate van enthousiasme gaat er eerst eentje staan en daarna allebei. Xhosa is een 12 jaar oud Jack Russelachtig hondje in zwartbruin pak en werd met zijn maatje Duffy naar het seniorenhuis gebracht. Xhosa en Duffy woonden vanaf hun puppietijd bij een internationaal vrachtwagenchauffeur die veel van huis was maar hulp kreeg van zijn buren bij het verzorgen van zijn hondjes. Ze konden door een hondenluikje naar eigen believen de tuin in en uit en de buren kwamen ze gezelschap houden en uitlaten als hun baas weg was. Xhosa kreeg met deze manier van leven steeds meer moeite en begon te blaffen. Besloten werd afstand te doen van beide hondjes aan het seniorenhuis. Xhosa is een haantje de voorste, een nieuwsgierig hondje dat met alles en iedereen door één deur kan. Hij gaat het liefste overal mee naar toe, knuffelt graag en is erg op zijn baasje gericht. Hij heeft een uitstekende conditie maar is een beetje een koukleum. Hij dekt zichzelf toe met een dekentje en is dan helemaal verdwenen.

Terug naar nieuwsoverzicht