Sparky

4 oktober 2019

Sparky is een dertien jaar oud, gecastreerd Jack Russelachtig reutje uit Middelburg. Het is een prima gezinshondje en kon het met de dochters van 6 en 11 jaar oud, die hij van baby af aan heeft zien opgroeien, uitstekend vinden. Hij houdt erg van spelen met de bal maar ook ballonnen en vuurwerk wekken zijn interesse. Uitkijken dus met Oud & Nieuw!
Sparky zat na een relatiebreuk dagelijks ruim 12 uur alleen thuis in de bijkeuken. Op wat incidenteel gepiep na, accepteerde hij dit. Zijn eigenaar vond dit op den duur toch bezwaarlijk worden en bracht Sparky naar het seniorenhuis. Wat direct opvalt zijn zijn kromme voorpootjes. Hij heeft hierdoor een wat merkwaardig loopje, hij hobbelt echter vlot mee, trekt niet aan de lijn en houdt stil wanneer zijn wandelaar dat doet. Een goed opgevoed, gezeglijk en stabiel hondje is hij. Hij heeft een taai, sterk lijfje en is wat introvert van aard. In eerste instantie is hij afwachtend, geen enthousiasteling die zijn best doet bij Jan en alleman in het gevlei te komen. Toch zie ik dat hij zijn vaste verzorger goed in de gaten houdt en hij kwispelt kalm en nauwelijks merkbaar als één van de mensen die we tegenkomen hem vriendelijk toespreekt.

Terug naar nieuwsoverzicht