Duffy

4 oktober 2019

Duffy, een klein maar veel te dik Jack Russelachtig dametje van 14 jaar woont sinds kort samen met haar huisgenoot Xhosa in het seniorenhuis. Duffy moest echt wennen, was mopperig, trok zich terug en wilde met niemand iets te maken hebben. Het is een heel eind bijgetrokken maar je moet niet verwachten dat Duffy mensen op het eerste gezicht leuk vindt. Datzelfde geldt voor andere honden dan haar maatje. In eerste instantie wil ze niets met ze te maken hebben maar eenmaal gewend kan ze er goed naast leven.
Duffy en Xhosa woonden vanaf hun puppietijd bij een internationaal vrachtwagenchauffeur die veel van huis was maar hulp kreeg van zijn buren bij het verzorgen van zijn hondjes. Ze konden door een hondenluikje naar eigen believen de tuin in en uit en de buren kwamen ze gezelschap houden en uitlaten als hun baas weg was. Xhosa kreeg met deze manier van leven steeds meer moeite en begon te blaffen. Besloten werd afstand te doen van beide hondjes aan het seniorenhuis.
Duffy’s conditie is slecht, ze is wat dovig en haar baasje bond haar daarom vast aan Xhosa als ze losliepen in park en bos. Het zou haar ten goede komen als ze zou afvallen en verder stelt ze prijs op een rustig en warm slaapplekje en een mens tegen wie ze, als zij heeft besloten dat het goed is, gezellig tegen aan te zitten.

Terug naar nieuwsoverzicht