Bruno

4 oktober 2019

Ieders favoriet en een slijmbal eersteklas, dat is Bruno, een mannelijke Appenzeller Sennenhond op leeftijd. Hij is van de zomer zwervend aangetroffen en we weten dus niet wat zijn leeftijd is. Dat hij beslist niet meer de jongste is, dat is wel duidelijk te zien. Bij binnenkomst had hij een vieze vacht, een slecht gebit en een merkwaardig gangwerk, zeer onregelmatig en bijna atactisch. Wel was hij vrolijk, zeer mensgericht, verzot op aandacht en ….. luidruchtig.
Hij is opgekalefaterd, heeft een gebitsreiniging gehad en er zijn röntgenfoto’s gemaakt van zijn rug en achterhand. Hieruit blijkt dat zijn bekken scheef staat en dat er slijtage zichtbaar is. Vermoedelijk ontstaan door trauma (een auto-ongeluk zou goed kunnen).
Bruno zal geen -grote- wandelingen meer kunnen maken maar het is ook niet zo dat hij alleen maar dagen in zijn mand ligt, integendeel! Hij scharrelt graag rond in zijn buitenverblijf en hoopt op bezoek, het liefst menselijk bezoek waar hij lekker tegen kan gaan aanhangen zodat ze hem aaien en kroelen en aaien……. Hij heeft geen bezwaar tegen andere honden, hij wil toch alleen maar wat mensen. Hij hoort zichzelf graag blaffen en is eigenlijk best een dramkont maar met zijn wankele wiebelkont en schaamteloos genietende wijd open bek is hij onweerstaanbaar.

Terug naar nieuwsoverzicht