De Koninklijke Hondenbescherming en de gemeente Sliedrecht slaan op de Late Summer Fair de handen ineen tegen poepoverlast

5 september 2019

De Koninklijke Hondenbescherming en de gemeente Sliedrecht staan op zaterdag 7 september as met een stand op de Late Summer Fair in Sliedrecht om het belang van het opruimen van hondenpoep te onderstrepen. Op de gezamenlijke stand worden gratis hondenpoepzakjes(houders) uitgedeeld en kunnen allerhande vragen worden gesteld over honden(kwesties) aan de medewerker van de Koninklijke Hondenbescherming.  

Late Summer Fair, locatie en tijd: gehele Kerkbuurt in de gemeente Sliedrecht van 10.00 – 16.00 uur.

De aanwezigheid van de gemeente Sliedrecht op de Late Summer Fair is een onderdeel van de hondenpoep-campagne die de gemeente is gestart om de overlast van hondenpoep tegen te gaan.

Daar de Koninklijke Hondenbescherming begin oktober van dit jaar zelf een vervolg zal geven aan haar eerdere gevoerde bewustwordingscampagne #TjaKarma, waarin de ‘niet-opruimende hondenbezitter’ aan het denken wordt gezet over hun eigen ‘niet-opruimgedrag’…en de gevolgen daarvan, is het een goed moment om de gemeente Sliedrecht te ondersteunen in haar campagne.

Het is heel belangrijk dat hondenbezitters de poep opruimen. Zowel vanuit het belang van de hond en de baas, als voor de volksgezondheid. Door de hondenpoep op te ruimen, blijven honden welkom in stad, bos en andere recreatiegebieden waar honden en mensen met elkaar de ruimte moeten delen. Hondenpoep ruimen, kan ook ziekteoverdracht voorkomen. Ontlasting van allerlei dieren, zoals kat en hond, kan spoelwormen bevatten. Wanneer de larven daarvan in het menselijk lichaam terecht komen, kan dat schadelijk zijn, zeker voor kinderen.

Naast het wijzen op de verantwoordelijkheid van de hondenbezitter om de poep op te ruimen, komt de gemeente Sliedrecht zelf ook in actie om de overlast tegen te gaan. Zo wordt er een hondenpoepzuiger ingezet en krijgen de in de gemeente aanwezige hondenlosloopgebieden en hondenuitrengebieden een grote opknapbeurt, zodat de hondenbezitters zoveel mogelijk plezier beleven aan het uitlaten van hun hond. De gemeente verstrekt ook gratis poepzakjes, die kunnen worden opgehaald bij het gemeentekantoor en bij de gemeentewerf in Sliedrecht.

Terug naar nieuwsoverzicht