Blije Zico

17 april 2019

Zico is een gecastreerde Heidewachtelreu van 12 jaar oud. Er is altijd goed voor hem gezorgd en hij deelde in alle avonturen van zijn gezin. Samen trokken ze er veel op uit en maakten lange wandelingen. Zico’s mannelijke eigenaar overleed en zijn vrouwelijke eigenaresse werd ziek. Zij heeft een lange revalidatieweg te gaan en is niet stabiel genoeg om voor Zico te kunnen zorgen. Na lang beraad is besloten Zico af te staan om hem de kans te geven op een nieuwe fijne plek. De afgelopen periode van overlijden en ziekte zijn hem zwaar gevallen. Hij is vermagerd en vraagt veel aandacht.

Gisteren, 16 april, maakte ik kennis met Zico. Een heel vrolijke hond komt aangehuppeld. Hij houdt zich niet in en laat merken dat hij er zin in heeft, in de wandeling. Een spontane, open hond met zin in het leven. Het is beslist geen bescheiden, bedaarde senior maar hij is nog vol vuur en een echte enthousiasteling. Hij is vrij en vriendelijk naar mensen en heeft in hen veel vertrouwen. Lichamelijk is hij fit en draait zijn poten niet om voor een flinke wandeling. Loslopen heeft hij nooit veel gedaan, hij heeft een sterk jachtinstinct. Met Zico haal je leven in de brouwerij in huis en een hele hoop oprechte vrolijkheid.

Terug naar nieuwsoverzicht