Britt

28 maart 2019

Britt is een Mechelse herderteef van ruim 13 jaar oud. Ze was voorbestemd om de politiehondenafrichting in te gaan maar ze bleek niet schotvast. Als halfwas herder verhuisde ze daarom naar haar eigenaar bij wie ze oud werd. Helaas hield zijn huwelijk geen stand en geen van beide echtelieden had de mogelijkheid de hond mee te nemen. Britt woont sinds eind maart 2019 dus in het seniorenhuis. Ze is een donkergekleurde herder met een witte borstvlek, ze zit mooi in haar vacht en heeft nog heldere ogen. Haar achterhand verraadt haar leeftijd en ook voelt ze bonkig aan waar ze vroeger vast mooi opgevuld was door bespiering. Toch is ze nog fit. Ze liep met haar oude eigenaar 2 maal daags een ronde van 5 km.
Britt loopt vol verwachting met ons mee maar begint zenuwachtig te dribbelen en neusfluiten als we stil blijven staan voor foto’s. Pas als we haar op ‘zit, blijf’ zetten, kalmeert ze wat en doet met plezier wat we van haar vroegen. Britt wil graag duidelijkheid. Een echte herdershond dus.
Ze is geen kinderen gewend en is graag buiten in de tuin of loods en dan het liefst in de buurt van haar baas.

Terug naar nieuwsoverzicht