Trippel

27 maart 2019

Trippel is een 14 jaar oude Epagneul Breton (zonder stamboom). Hij is in het seniorenhuis terecht gekomen omdat zijn eigenaar, een alleenstaande man op leeftijd, naar een verzorgingshuis moest.
Trippel leefde ’s winters in Amsterdam en ’s zomers in Duitsland. In Amsterdam hadden hij en zijn baas een huis met een klein tuintje. Trippel liet zichzelf uit, gewoon, in de straat. In Duitsland woonden ze in een huis met een flinke tuin en ook daar zorgde Trippel zelf voor zijn beweging en ommetjes. ’s Nachts sliep hij op bed en at voor het slapen gaan een onsje rosbief. Het is een hond die nooit iets gemankeerd heeft en ook nu loopt hij nog behoorlijk pittig mee, zonder overigens aan de lijn te trekken. Hij is zeldzaam vriendelijk en gezeglijk en tevens behoorlijk hardhorend. Als er aan de waterkant eenden uit het riet verschijnen, is direct zijn interesse gewekt. In dit ouwe hondenlijf zitten een hoop jachthondengenen verstopt. Hij kan het met mensen en kinderen goed vinden maar hij kan wel schrikken en dan grommen als hij onverwachts bij zijn halsband gepakt wordt. Andere honden interesseren hem niet erg.

In de opvang is hij een van de makkelijkste logees die we ooit hadden. Hij legt zich gauw neer bij het leven zoals het is. Wel vind ik dat hij iets triestigs heeft op het moment. Soms is dat zo met oude honden, dat ze in zichzelf gekeerd raken en er niet echt meer bij zijn. Toch zie ik Trippel een paar maal een poging doen echt (oog)contact te maken maar ik heb een camera voor mijn hoofd en ben daardoor op afstand en de momentjes zijn te kort om zijn pogingen te kunnen beantwoorden. Een nieuwe eigenaar die de tijd kan nemen hem te leren kennen en de korte en subtiele signalen van Trippel her- en erkennen kan, krijgt er een bijzondere vriend bij.

Terug naar nieuwsoverzicht