Moya

16 januari 2019

Moya is een twaalf jaar oude teef die jaren geleden van Kroatië naar Amsterdam verhuisde. Haar eerste jaar woonde ze op een eilandje genaamd Vis in Kroatië en leefde een vrij leven. Haar voormalige eigenaresse vertelde dat Moya soms hele dagen thuis was en soms hele dagen buiten , waarbij ze alleen thuis kwam om te eten. Ze lijkt wel wat op een grote Australian Cattle Dog met een vleug Duitse Herdershond. Ze geeft mij de indruk een heel wijze hond te zijn, een hond met veel levenservaring. Ook heeft ze iets bezorgds over zich. Een hond die het leven serieus neemt. Volgens haar oude eigenaresse is Moya’s grootste plezier mee op reis in de auto. Ze hebben samen dan ook veel gereisd en Moya is het beste reisgezelschap dat je je wensen kunt. Moya is erg gehoorzaam en doet veel moeite te bedenken wat haar baasje van haar verwacht. Moya heeft een avontuurlijk leven achter de rug, is slim en oplettend. Ze is nog fit, alleen aan haar achterhand ga je merken dat ze ouder wordt.

Terug naar nieuwsoverzicht