Bedachtzame Bo

15 januari 2019

Bo is een kruising van allerlei Molosserachtige honden, er zou bloed van de Tosa Inu, de Fila Brasileiro en de Boerboel door zijn aderen stromen. Ook de Akita zou een van zijn voorouders zijn. Bo is een gecastreerde reu van 11 jaar oud en voor dit type hond onwaarschijnlijk goed ter been. Hij was de oogappel van zijn baasje en zijn baasje dat van hem. Bo werd de afgelopen drie jaar vanwege allerhande persoonlijke misère van zijn baas dan weer hier, dan weer daar, soms met zijn baas en soms zonder op diverse plekken ondergebracht. Nu duidelijk is dat dat zwerversbestaan voorlopig niet voorbij is en Bo een dagje ouder wordt, heeft zijn baas besloten zijn ‘Bo de schooier’, zoals Bo’s koosnaam was de kans te geven op een nieuwe eigen plek. Een plek waar hij in alle rust oud mag zijn.
Bo is een kalme hond die het graag goed doet. Hij is niet gesteld op vrijpostigheid en mensen moeten niet zomaar hun hand uitsteken naar hem, hij wil de gelegenheid krijgen op zijn eigen tempo kennis te maken met nieuwe mensen. Zijn gedrag met andere honden is wisselend. Naar zijn eigenaar toe was Bo erg gehoorzaam en hij loopt rustig mee aan de lijn. Dat is voor een hond van bijna 60 kilo natuurlijk een zegen. Bo is een typische Molosser, hij heeft grote hanglippen, zet geen stap te hard, neemt de wereld beschouwend op en neemt alles waar.

Terug naar nieuwsoverzicht