Serieuze herder zoekt baas en taak

13 oktober 2018

Deze wolfsgrauwe Duitse herderreu heet Esco. Hij is elf jaar oud en woonde samen met zijn verstandelijk beperkte eigenaar en diens vader. Toen vader kortgeleden overleed kon de zoon niet zelfstandig blijven wonen en verhuisde naar een woongroep. Esco kon niet met hem mee en zo kwam hij bij ons terecht. Het is een vocale hond, zoals veel Duitse herders dat zijn. Hij is alert op zijn omgeving en bemoeit zich graag overal mee. Geluiden en gebaren die hij niet direct thuis kan brengen, bekijkt hij met een bezorgde blik. Hij houdt passanten nauwlettend in de gaten, hij is niet onvriendelijk maar nieuwe eigenaren zullen hem moeten begeleiden in contact met vreemden. In zijn afstandspapieren staat bijvoorbeeld dat hij zich beschermend opstelt voor eigen baas maar dat hij bij normaal gedrag wel kennis komt maken. Hij is een tikkeltje lomp, in het eerste contact met andere honden is hij intimiderend, want druk, blafferig en direct naderend. Tegenover bekende honden van zijn oude familie stelde hij zich netjes op. Hij luistert goed en heeft pakwerktraining gedaan in het verleden. Het is een serieuze hond met serieuze taken, een echte Duitse herder. Hij is nog behoorlijk fit maar uren lopen en sporten is niet meer aan de orde.

Terug naar nieuwsoverzicht