Oude Maltezertjes zoeken warme mand

8 oktober 2018

Teddy is een Maltezerreutje van 11 jaar oud en Loekie een Maltezerreutje van 10 jaar. Loekie is gecastreerd en Teddy is intact. De kleine heertjes woonden met hun eigenaar, diens geestelijk gehandicapte broer en een aantal andere jongere Maltezers in een woning. Toen hun eigenaar ziek werd en duidelijk werd dat hij niet meer thuis kwam, is de broer naar een woonvoorziening verhuisd. De jonge Maltezers zijn herplaatst en de twee oudsten, Teddy en Loekie via bemiddeling van de Maltezer Vereniging Nederland naar het seniorenhuis gekomen. Deze vereniging heeft ook de benodigde kosten voor haar rekening genomen.

Loekie is een wat te dik hondje dat op zijn hele lijfje tumoren had zitten, deze zijn in het seniorenhuis allemaal verwijderd en ook zijn gebit was hard toe aan een opknapbeurt. Hij doet wat schichtig aan in het eerste contact maar laat zich probleemloos aanhalen.

Teddy is een hondje dat goed op gewicht is. Ook zijn gebit moest nadrukkelijk worden schoongemaakt en er zijn elementen verwijderd. Teddy lijkt wat dapperder maar ook minder aanhankelijk. Hij loopt nog heel makkelijk mee.
Het lijken beide heel sociaalvaardige hondjes met andere -kleine- honden maar zijn verder niet veel gewend.

Terug naar nieuwsoverzicht